Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po dvojmesačnom trápení je konečne v poriadku! TOTO je Kubišovej tajný recept proti covidu!
Zdielať na

Po dvojmesačnom trápení je konečne v poriadku! TOTO je Kubišovej tajný recept proti covidu!

Archívna reportáž

Hoci legendárnu speváčku Martu Kubišovú (79) podľa všetkého nepostihol zatiaľ priamo covid, vytrpela si svoje po tretej dávke vakcíny v novembri. Lekár jej totiž odporučil očkovanie proti covidu napriek tomu, že už mala príznaky nachladnutia a zápalu dutín. Hoci o očkovaní v takom stave ona sama pochybovala, dala na jeho radu. Po injekcii vraj ale nevládala udržať ani ceruzku v ruke, až tak zoslabla. Trvalo niekoľko týždňov, kým sa ako tak pozviechala. Pomohol jej okrem liekov aj vyskúšaný domáci recept.

Pre Martu Kubišovú neboli posledné týždne vôbec radostné. Zoslabnutá nachladnutím a v nesprávnom čase podanou treťou dávkou vakcíny ležala doma a nikto k nej nesmel, aby ju ešte nebodaj nenakazil covidom. Nesmela k nej ani vlastná jediná dcéra. "Boli to krušné chvíle. Trpím chronickou obštrukčnou chorobou pľúc a chytiť covid by pre mňa mohlo byť fatálne. Hoci som už trikrát očkovaná, bála som sa stretávať aj s dcérou. Odmieta sa nechať zaočkovať. Patrím do najrizikovejšej skupiny a zápal dýchacích ciest ma ešte viac oslabil," zverila sa Ahaonline Marta Kubišová. 

Ešte stále sa necíti dostatočne silná, aby vyšla po prekonaných zdravotných problémoch von medzi ľudí."Vonku je na mňa veľká zima, takže nechcem riskovať," povedala ustarostená spevácka hviezda. "Ja som aj teraz veľmi obozretná, a ak nemusím, tak radšej nikam nechodím. Nákupy mi vozí donáška. A keď som neschopná si to objednať po internete, poprosím dcéru, tá to dokáže cez internet aj zaplatiť, takže som bez práce. Doma si to len preberiem," opísala svoje fungovanie Kubišová.

Vypočujte si pieseň s názvom Ring o Ding v podaní Marty Kubišovej z roku 1969:

Päť týždňov pred Vianocami, ktoré pre ňu boli po zdravotnej stránke peklom, ako hovorí, ju riadne poznamenalo. "Nakoniec sa stal zázrak a nejako som tie Vianoce absolvovala, nebolo to v plnej sile, ale predsa len som sa z toho dokázala dostať," skonštatovala Kubišová, ktorá by bola veľmi rada, aby sa dala čo najskôr zdravotne čo najviac do poriadku. Na podporu uzdravenia používa osvedčený recept - nátierka z droždia. "Má veľa vitamínu B, a ten je úplne proti všetkému. A v kvasinkách je aj vitamín D, ktorý je zas proti covidu," prezradila svoje tajomstvo pre zdravie a podčiarkla dôležitosť vitamínu D, ktorý by mali ľudia denne užívať ako prevenciu voči covidu. Kúrou s pomocou droždia si vraj vyliečila aj vypadávanie vlasov. 

Marta Kubišová oznámila koniec speváckej kariéry takmer po šiestich dekádach na vyslní. Fanúšikov ale nestráca:

"A je to dobré aj na tvár. Ak si na ňu dáte kvasnice, samozrejme, že nie na cibuľke, máte tú najúžasnejšiu masku a hneď viditeľne omladnete," pridala speváčka dobrá radu aj na krásu. Ale tiež chuťové bunky sa z kvasiniek potešia. "Taká nátierka je veľmi chutná a navyše sa po nej chudne, pretože kvasnice zrýchľujú metabolizmus," dodáva Marta k pochúťke pripravovanej na cibuľke s pridanou horčicou a podľa chuti aj mletou paprikou a bylinkami. Rada si nejako spríjemní jeseň života a o práci už nerozmýšľa."Viete, som rada, že si ľudia začínajú zvykať na fakt, že som oznámila koniec kariéry. Tak na tom už skutočne nechcem nič meniť," uistila všetkých na konci rozhovoru s úsmevom.

Súvisiace články

Najčítanejšie