Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Helena Vondráčkova sa pochválila prírastkom do rodiny: Je to naše dievčatko!
Zdielať na
Hudba

Helena Vondráčkova sa pochválila prírastkom do rodiny: Je to naše dievčatko!

Archívna reportáž

Aj keď sa populárna speváčka Helena Vondráčková (74) svojich vlastných potomkov nedočkala, radosť jej robia iné živé tvory - psíkovia. Mala ich vo svojom dome so záhradou v Řitke neďaleko Prahy už viacero. Poslední štyria boli rovnakého plemena, ktoré si spolu s manželom Martinom Michalom (62) veľmi obľúbili. Prinášajú im nielen radosť do života, ale aj zabezpečujú dostatočný pohyb a nezanedbávali ani ich výcvik. Teraz sa veľmi tešia z najnovšieho prírastku.

Akoby rokmi nepoznačená speváčka Helena Vondráčková je v živote stále veľmi aktívna. Pravidelne sa venuje rôznym športovým aktivitám, aby posilňovala svoje telo a získala dobrú kondíciu. Okrem športových aktivít sa ale stará aj o svoju krásnu záhradu a nezanedbáva ani svojho psieho miláčika. V jej obydlí neďaleko Prahy ich odchovala postupne už osem, poslední štyria boli klasického plemena - nemecký ovčiak. Po skone milovanej Elsy si zaobstarala ďalšiu krásavicu, ešte šteniatko s menom Jessie. Z nového rozkošného prírastku má Helenka aj so svojím manželom veľkú radosť.

Vondráčková sa nezabudla s radostnou novinkou hneď pochváliť. "Máme nového psíka, je to plemeno nemeckého ovčiaka. Naše dievčatko Jessinka nám nedá príležitosť k tomu, aby sme akokoľvek zaháľali," prezradila pre Život v Česku.cz. Okamžite po jej príchode začali s jej výchovou a starostlivosťou o ňu. Aby im verne slúžila ako strážca domu a dobrá spoločníčka, musí sa naučiť všetko to, čo sa u psov patrí. Treba ju vycvičiť, pes by mal svojich pánov rešpektovať, čo platí pre nemeckého ovčiaka dvojnásobne. Ale majitelia by im to mali vracať svojou starostlivosťou a láskou.

Vypočujte si Heleninu pieseň s názvom Dívčí žena v najnovšom videoklipe:

"Veľa chodím na prechádzky a čerstvý vzduch. Máme nového psíka, takže nám ani nič iné v podstate nezostáva. Je to plemeno nemeckého ovčiaka, naše dievčatko menom Jessinka. Nedá nám s manželom príležitosť k tomu, aby sme akokoľvek zaháľali. Vyžaduje od nás všetku našu pozornosť. Ale našťastie máme zdatnú pomocníčku, ktorá s ňou chodí na cvičisko. Dáva jej tie najdôležitejšie základy, ktoré potrebuje, a učí ju rôzne povely. Pes musí poslúchať a nerobiť si s človekom, čo chce. Musíme ju zvládnuť, ide o veľké zviera, takže výcvik je veľmi dôležitý," vymenovala speváčka všetko najdôležitejšie, čo zabezpečujú svojmu roztomilému prírastku.

Helenka si užíva radosti aj starosti s novým rozkošným šteniatkom:

Meno sučky Jessie má vraj škótsky pôvod a v preklade znamená bohatá. Speváčke bude robiť spoločnosť pri jej bohatých aktivitách ako okolo domu, tak aj na prechádzkach a na výletoch. "Máme toho naozaj veľa, a keď sa k tomu v lete pripojí ešte hausboat, čo je vlastne ďalšia domácnosť, tak riešime aj upratovanie okolo a tak ďalej. Doma mám ešte také menšie fitness, k čomu sa musím teda prehovárať, ale zas uznávam, že je to dobré. Mať trebárs nejaký rotopéd a trochu sa prinútiť so sebou niečo robiť. Inak rada pádlujem, plávam, to už od malička, čo je tiež šport, ktorý je podľa môjho názoru veľmi fajn," vysvetlila Helena Vondráčková, čo všetko ju núti k pohybu, aby si zachovala dobrú kondíciu a sviežosť. Jessie je v tomto prípade skutočne dokonalý "fitness nástroj".

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie