Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mali veľké šťastie! Štáb plný českých a slovenských hviezd prežil 5 týždňov v dokonalej izolácii!
Zdielať na

Mali veľké šťastie! Štáb plný českých a slovenských hviezd prežil 5 týždňov v dokonalej izolácii!

Nakrúcanie seriálov či filmov už takmer dva roky komplikuje koronavírus. Nie je jednoduché všetko naplánovať vopred a môže sa stať, že aj herci ochorejú. V máji sa aj napriek komplikovanej dobe podarilo tvorcom filmu "Šťastný nový rok 2" s desiatkami hercov vycestovať do Chorvátska.

Už takmer dva roky celý svet bojuje s koronavírusom. Opatrenia v boji s pandémiou intenzívne pocítil aj svet umenia a kultúr. Výnimkou nie sú ani slovenskí a českí herci pocas nakrucania filmu Šťastný Nový rok 2 v Chorvátsku. "Áno, na hraniciach boli veľmi prísne kontroly, Slovinci, Chorváti kontrolovali, zakaždým na testy, ale užila som si to," zhodnotila hviezda filmu, Emília Vášaryová.

Na Istrii bol štáb a herci s rodinami dlhých päť týždňov. Mali vlastný hotel a okrem počasia im nakrúcanie nenarúšalo nič. "Bolo super opustiť hranice Slovenska v čase, keď to vlastne nebolo možné, opatrenia boli stále, stale boli prísne, trošku sme aj vymákli nejaké voľnejšie okno," pochvaľoval si podmienky Tomáš Maštalír.

Po úspešnom prvom filme prišlo pokračovanie:

"Bol to golfový areál, kde nikto iný nemal vstup, my sme sa testovali, cítili sme sa bezpečne, asi by sme to nikdy nezažili, keby nebola táto zvláštna situácia," našla na prísnych opatreniach aspoň niečo pozitívne herečka Zuzana Norisová. Aj napriek každodennému testovaniu a rúškam si vďaka vôni mora a borovíc nakrúcanie užívali a možno si predstavovali, aké to snáď opäť raz bude.

V Česku už ide film do kín, u nás si ešte musíme počkať:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa JAN KOLENIK (@jan_kolenik)

"Akonáhle sme boli tam, mali sme pocit voľnosti a čias, aké sme zažívali predtým," priam nostalgicky zhodnotila Gabika Marcinková. "Opatrenia sa dodržiavali, inak by to nešlo," hovorí Táňa Pauhofová o zodpovednom prístupe štábu. Film sa podarilo nakrútiť, ale za úspech tvorcovia pokladajú aj to, že sa v zdraví vrátili domov. "Mali sme obrovské šťastie, že nikto neochorel za ten čas, herci chodili hore-dole, štáb tam bol stále, nikto nebol za celý čas pozitívny, boli sme tam 5 týždňov," myslí si producentka Adriana Kronerová. Snáď bude mať film rovnaké šťastie, či lepšie povedané úspech aj u divákov. Niet pochýb, že dobrú náladu pri nakrúcaní preniesli herci aj na plátno.

Súvisiace články

Najčítanejšie