Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sex v meste je späť a poriadne prekvapil! Ako ale vyzerá skutočná Carrie? TOTO je ona!
Zdielať na

Sex v meste je späť a poriadne prekvapil! Ako ale vyzerá skutočná Carrie? TOTO je ona!

Archívna reportáž

Kultový seriál Sex v meste sa dočkal svojho návratu na televízne obrazovky, ale reakcie na neho boli veľmi rozpačité, ba až negatívne. Jeho tvorcovia akosi priveľmi nedbali na známu múdrosť, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky a nebrali do úvahy ani momentálne nálady obyvateľstva. Vyznelo tak trochu morbídne, keď hneď na začiatku dali zomrieť hlavného hrdinu "pána Božského", ako aj vloženie deja do covidovej pandémie. Ľudia toho majú zrejme dosť priamo v ich živote.

Po rokoch sľubov sa diváci dočkali pokračovania úspešného seriálu Sex v meste, ktorý sa mal stať hitom jesenného programu. To sa ale nestalo, naopak ho môžu zaradiť medzi najväčšie prepadáky sezóny. V minulosti patril seriál k tomu najlepšiemu medzi podobnými seriálmi a vyvolal taký veľký ohlas, ba priam ošiaľ medzi divákmi, že sa dožadovali nových pokračovaní príbehov zo života šarmantnej Newyorčanky Carrie, ktorá hľadala svojho "Božského". Seriál sa vysielal šesť sezón od roku 1998.

Nakoniec sa nielenže svojho "Božského" Carrie v podaní Sarah Jessicy Parker dočkala, ale po rôznych peripétiách ho aj v samostatnom filme dostala k oltáru. V najnovšom pokračovaní sa ale hneď na začiatku diváci zarazili jeho skonom, čo bol ale zjavne od tvorcov seriálu zlý ťah. Carrie bola ideálom pre mnohé ženy, s víziou, že všetko môže dopadnúť dobre. Dodala im nádej, že aj po štyridsiatke môžu nájsť lásku. Ale nové epizódy seriálu ukázali, ako trpko môže láska skončiť a zobrali všetky ilúzie. 

Fanúšikovia seriálu Sex v meste boli v rozpakoch, keď hneď v úvode jeho novej série zomrela jedna z kľúčových postáv, Carriin Pán Božský:

Je známe, že seriál vznikol podľa predlohy spisovateľky Candance Bushnell (63), ktorá od roku 1994 písala pre New York Observer stĺpček s názvom Sex v meste a vydala aj rovnomennú knihu. V roku 1996 predala všetky práva vraj len za 60 tisíc dolárov. Predlohou "Božského" bol jej bývalý priateľ. V skutočnosti bola vydatá necelých 10 rokov za o 10 rokov mladšieho baletného tanečníka Charlesa Askerada, ktorého možno v seriáli celkom jasne identifikovať v postave tanečníka, ktorého hral slávny baletný majster Michail Baryšnikov. Candance sa, rovnako ako Carrie, nikdy nestala matkou a tvrdí, že toto rozhodnutie nikdy neoľutovala. Candance, rovnako ako Carrie, vyzerá aj v seniorskom veku skvelo a šik.

Takto vyzerá Candance Bushnell, autorka stĺpčeka a knihy Sex v meste:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Candace Bushnell (@candacebushnell)

Iste ani ju neteší, že dlhoočakávané pokračovanie seriálu, ktorého je "matkou", obstálo u divákov tak mizerne. No na to, že seriál v takejto podobe diváci dobre neprijmú, mali myslieť tvorcovia od začiatku, keď sa rozhodli obnoviť projekt, ktorý im kedysi zarobil mnoho miliónov dolárov. Sociálne siete hneď po odvysielaní troch častí seriálu zaplavili komentáre k nemu, v ktorých bolo jasne uvedené, že sú všetci sklamaní. "Úplne to celé pokazili, na Božského som sa tešila najviac." napísala jedna diváčka. "Videla som dva diely a som v rozpakoch. Dalo sa to urobiť celé lepšie," rozhorčene komentovala seriál iná. "Vždy som sa na to pozerala ako na oddychovku, dnes mi to pokazilo deň" konštatovala ďalšia. Fakt je, že vyhovieť všetkým sa nedá, no pomer pozitívnych a negatívnych hodnotení je veľavravný.

Súvisiace články

Najčítanejšie