Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Plánovaný koncert slávnej skupiny na Slovensku možno nebude! Spevák je v kóme!
Zdielať na
Hudba

Plánovaný koncert slávnej skupiny na Slovensku možno nebude! Spevák je v kóme!

Zdroj: youtube/screenshot Il Divo My girl

Pre milovníkov operného popu slávnej skupiny Il Divo je iste nemilou správou, že jeden člen skupiny leží s vážnym zdravotným stavom v nemocnici. Čo sa mohlo tak náhle stať španielskemu barytonistovi Carlosovi Marínovi (53), keďže ešte pred niekoľkými dňami osobne propagoval blížiace sa vystúpenia skupiny, sa možno len dohadovať. Isté je, že decembrové koncerty skupiny sa konať nebudú.

Podľa najnovších správ španielskeho denníka El Español leží Carlos Marín, španielsky barytonista a spevák medzinárodnej operno-popovej skupiny Il Divo, v lekársky navodenej kóme, teda v umelom spánku, v nemocnici na JISke. Podľa portálu The Mirror ho bezprostredne po prevoze do nemocnice aj intubovali. Krátko nato sa na stránkach populárnej skupiny objavil oznam, že tohtoročné decembrové turné sa odkladá na budúci rok. Snáď sa zdravotný  problém operného speváka dá do poriadku a aj diváci v Bratislave sa dočkajú vystúpenia, ktoré sa má uskutočniť na budúci rok. Čo spôsobilo taký náhly zvrat v zdravotnom stave speváka, nie je známe. Dva dni po 6. decembri, keď ešte propagoval nadchádzajúce koncerty, skončil v nemocnici kvôli vážnym zdravotným problémom. 

​Nápad vytvoriť vokálnu skupinu Il Divo vyšiel  roku 2003 z hlavy slávneho porotcu televíznej reality show a producenta Simona Cowella. Spojil medzinárodnú štvoricu umelcov Ursa Buhlera, Sebastiena Izambarda, Carlosa Marína a Davida Millera do vokálneho zoskupenia. Skupina zaznamenala zakrátko veľký úspech a dodnes zostáva jedným z najväčších hudobných fenoménov milénia. Kvarteto spopularizovalo žáner dnes známy ako operný pop a už v roku 2006 boli zapísaní do Guinessovej knihy rekordov ako komerčne najúspešnejšia skupina v klasickom hudobnom mixe žánrov v medzinárodnej hudobnej histórii.

Vypočujte si známu pieseň Amazing Grace v podaní zoskupenia Il Divo: 

Práve Carlos Marín bol v začiatkoch slávy skupiny snáď najviac z členov prekvapený veľkým záujmom o nich a ich predstavenia. "Myslel som si, že len urobíme nahrávku a vrátime sa späť do divadla, či opery… No dnes pripúšťam, že som sa mýlil. Zastavím sa a poviem si: Wow! Spievali sme pred kráľovskými šľachticmi a prezidentmi. Obama, Bush a dokonca aj Gorbačov prišli za nami a chceli spoločné foto. Niekedy sme mali neuveriteľné zážitky. Mám pocit, že pozerám film, pretože sám sebe neverím, že sa mi to naozaj stalo..," konštatoval s oduševnením sympatický spevák s najhlbším hlasom v zoskupení.

Sympatický Carlos skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti a budúce koncerty zoskupanie Il Divo sú neisté: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Carlos Marin (@carlosmarinildivo)

Spolu s nimi si zaspievali aj také hviezdy ako Celine Dion či Barbra Streisand. Il Divo zaujali miešaním operných techník s romantickými a populárnymi piesňami. V kategórii klasického mixu žánrov prekonali všetky rekordy, vyhrali každé existujúce ocenenie. Odborníci aj verejnosť oceňujú dokonalú zmes štýlov a obsahu, obrazu a hudby, ako aj talentu štvorice, ktorá s vášňou podáva skvelé výkony vo svojich nahrávkach aj na koncertoch. Koncertovali v nespočetne veľa krajinách po celom svete, naživo tak mali možnosť prežívať ich umenie milióny divákov, ktorých svojim umením spájajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie