Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Umenie, ktoré nie je pre každého! Hviezdna speváčka maľuje svojím mega zadkom!
Zdielať na

Umenie, ktoré nie je pre každého! Hviezdna speváčka maľuje svojím mega zadkom!

Archívna reportáž

Extravagantná speváčka Lizzo (33) tvrdí, že miluje svoje telo, aj keď je riadne korpulentné. Inšpiruje všetkých, aby si vážili vlastné telá aj so všetkými nedostatkami. Rada pritom provokuje, niekedy až za hranice vkusu. Neváha si obliecť ani priehľadné sieťované šaty, ukázať sa do pol pása nahá, či pretŕčať svoj veľký zadok. Kedysi kvôli telu veľmi trpela, ale občas sa jej ešte aj teraz prihodí, že sa po hejtoch rozplače. Jej priaznivci ju však pevne podporujú. Upozorňujú ju, koľko pozitívnej energie do sveta vkladá a hnevajú sa, že sa stále nájdu ľudia, ktorí jej potrebujú povedať niečo zraňujúce.

Pre mnohých Američanov je speváčka, skladateľka a flautistka Lizzo idolom pre jej sebavedomé vystupovanie aj v prospech nadrozmerných tiel. Nechce, aby sa ľudia kvôli tomu trápili, keďže to sama veľmi dobre pozná. Kedysi mala vážne psychické problémy a roky sa kvôli svojej korpulentnosti nenávidela. Pozitívny postoj a lásku k sebe, ktoré držiteľka Grammy zastáva, sú nákazlivé a v lete na videu v novej piesni Rumor oslovila tých, ktorí sa hanbia za svoje telo, aby sa starali o iné veci. V posledných rokoch jej popularita prudko vzrástla a dnes je jednou z najúspešnejších speváčok minimálne v USA. 

"Posledných päť rokov sústavne cvičím a niektorých z vás možno prekvapí, že necvičím preto, aby som mala váš ideálny typ tela, ale preto, aby som mala svoj ideálny typ tela. A viete, aký typ to je? Do toho vám nič nie je. Pretože som krásna, som silná, robím si svoju prácu a zostávam pri svojej práci," odkázala nekompromisne. Je to aktuálna a potrebná pripomienka, že na nikoho názore na vaše telo nezáleží, len na vašom vlastnom. "Pretože zdravie nie je určené len tým, ako vyzeráte zvonku, zdravie je aj to, čo sa deje vo vnútri, a vy všetci si musíte urobiť očistu svojho vnútra," pripomenula všetkým, no pri morbídnej obezite ide tak trochu aj o to, ako to vyzerá zvonku - skutočne to nie je zdravý stav. "Pamätajte si, že sebaláska je cesta. Nestane sa to zázračne v jeden deň," upozorňuje speváčka a treba jej držať palce, aby ju telo nezradilo.

Dve populárne a zároveň kontroverzné umelkyne, Cardi B a Lizzo, spojili sily v spoločnej piesni s názvom Rumours:

Najnovšie špeciálne pre svojich fanúšikov pripravila veľmi pikantné prekvapenie. S pomocou svojho nadrozmerného pozadia vytvorila abstraktnú maľbu, ktorú plánuje predávať počas svojho veľkého online koncertu. Svoju tvorbu zdokumentovala na niekoľkých snímkach a zverejnila ich na Instagrame. Hneď sa objavili komentáre od jej sledovateľov. "Je to darček pre Chrisa Evansa?" spýtal sa jeden, pričom zjavne narážal na jej dávnejšie priznanie, že raz podgurážená alkoholom napísala Kapitánovi Amerika, hviezdnemu hercovi Evansovi (40). Potom si vymenili niekoľko správ, v ktorých sa jej herec priznal, že je jedným z jej veľkých fanúšikov. 

Lizzo je na svoje krivky hrdá: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lizzo (@lizzobeeating)

"Nevadí mi kritika na moju osobu - moju hudbu," vyznala sa na Good Morning America, koncom leta. "Dokonca mi neprekážajú ani komentáre o tukoch, viete. Len mám niekedy pocit, že je to nespravodlivé, ako sa zaobchádza s ľuďmi, ako som ja." dodala. Na Instagrame naznačila, že možno bude chcieť v budúcnosti schudnúť. Jej sledovatelia sa ale hneď ohradili v komentároch. "Úprimne ma štve, že ľudia si myslia, že keby si bola štíhlejšia, bola by si konvenčne krajšia. To nevedia, že 'konvenčná krása' je niečo, čo vymyslel patriarchát, banda starých bielych chlapov, aby kontroloval ženy a prinútil ich myslieť si, že nie sú dosť dobré?" zareagovala jedna jej obdivovateľka. "Rozčuľuje ma, že ľudia ti dávajú pocit, že musíš svoje telo neustále obhajovať," stálo v inom. Jej fanúšikovia ale nemusia mať obavy, Lizzo si ale zjavne z kritiky nič nerobí.

Súvisiace články

Najčítanejšie