Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Naivný alebo smoliar? Českú hviezdu počas pár dní dvakrát podlo okradli!
Zdielať na
Hudba

Naivný alebo smoliar? Českú hviezdu počas pár dní dvakrát podlo okradli!

Archívna reportáž

Známy rocker a frontman kapely Olympic, Petr Janda (79), dopraje svojej mladej manželke Alici (39) rôzne zážitky. Pred nedávnom bol s ňou a ich dvomi dcérami na predvianočných nákupoch v Paríži. Nebolo to po prvýkrát, ale na to, čo sa mu prihodilo teraz, iste nikdy nezabudne. V Paríži si treba dávať veľký pozor na svoje veci, lebo tam často dochádza ku krádežiam, tobôž pred Vianocami, keď sú ulice plné nakupujúcich aj zo zahraničia. Napriek svojej opatrnosti na zlodejov teraz doplatil aj populárny hudobník.

So svojou nepríjemnou skúsenosťou s krádežou sa podelil rocker Petr Janda na sociálnej sieti. Spolu s manželkou Alicou a dvomi dcérami sa vybrali nadýchať vianočnej atmosféry v spojení s nákupmi do francúzskej metropoly. V Paríži mali objednané ubytovanie v hoteli, kde ich upozornili na krádeže a opatrnosť. "V Paríži sme neboli prvýkrát. Priamo v hoteli nás varovali pred krádežami všetkého druhu," opísal Janda upozornenie z hotela pre Ahaonline.cz"Preto si dávam veci do trezoru," vysvetlil hudobník svoje praktiky na zabezpečenie bezpečnosti, akurát, že nie na ulici.

Mimo hotela na ostražitosť akosi pozabudol. Po Paríži sa pohybovali hlavne metrom a hneď pri kúpe cestovných lístkov narazil na podvodníka. "V metre, kde sme si kupovali lístky, sa niekto prihovoril, že nám pomôže. Na krku mal ceduľu, akože to má v popise práce. Kúpil nám lístky na tri dni a zaplatil 190 eur svojou kartou. Potom od nás požadoval túto sumu v hotovosti. Dostal ju a zmizol. O celej veci som si veľa dobrého nemyslel, žiaľ, sa to aj čoskoro potvrdilo. Lístky boli len na jednu jazdu," zveril sa Janda s trpkou skúsenosťou, ako kúpil najdrahšie lístky na metro vo svete. To ešte netušil, že zažije niečo oveľa horšie cestou vlakom na parížske letisko pri návrate do Prahy.

Petr Janda všeličo prezradil v jojkárskej relácii Karaoke:

​"Ľudia pomaly vystupovali a zrazu to zatrúbilo, ja som vletel do vlaku, predo mnou sa ale zastavil elegantný černoch s kufríkom a nechcel postúpiť. Dvere sa začali zatvárať, ale deti boli ešte stále na nástupišti. Chytil som Rozárku za bundu a pritiahol ju k sebe. V tej chvíli bola ukrutná tlačenica, ale všetci sme sa dostali do vlaku. Po chvíli naša kamoška zistila, že nemá mobil. A ja, že nemám peňaženku. Vlak si uháňal a ja som si v duchu hovoril, čo som tam mal: občianku, zdravotnú kartu, vodičský preukaz, platobné karty, hotovosť," spomínal Petr Janda na svoj nepríjemný zážitok. Karty si okamžite zablokoval a našťastie mal predvídavo občiansky preukaz vyfotený v mobile.

Výlet do Paríža Jandovi ale tento incident riadne strpčil, len tak skoro sa z toho nespamätá. Šťastím bolo, že mu neukradli aj mobil, kde mal uložený snímku občianskeho preukazu. V rámci Schengenusa v krajinách EÚ aj s takto preukázaným dokladom môžete pohybovať voľne. "Pritom som fakt opatrný, s Olympicom sme prešli celý svet, a vidíte, aj tak vás dostanú. Neviem, čo ľuďom poradiť. Dať si peňaženku na reťaz a nemať všetko pohromade. Povedal som manželke Alici, že aspoň vie, čo mi má dať k Ježiškovi. Novú peňaženku," poznamenal Petr Janda, nestrácajúc pri tom zmysel humor.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie