Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hviezdy čelia žalobe! Na koncerte prišlo k tragédii, desiatka mŕtvych, stovky zranených!
Zdielať na

Hviezdy čelia žalobe! Na koncerte prišlo k tragédii, desiatka mŕtvych, stovky zranených!

Archívne video

Mimoriadne tragicky skončil v piatok festival Astroworld v texaskom Houstone. Tlačenica pred pódiom počas vystúpenia rapera Travisa Scotta a jeho hosťa Drakea si vyžiadala najmenej osem mŕtvych a stovky zranených. Jeden z nich sa rozhodol podať žalobu.

Jeden zo zranených účasntíkov obvinil Travisa Scotta (30) a jeho hosťa rapera Drakea (35) z podnecovania davu na „nepokoje a násilie“, rovnako aj organizátorov a spoločnosť Live Nation z toho, že nezaobstarali adekvátnu bezpečnosť a zdravotné služby. Dvadsaťtriročný Kristian Paredes, ktorý tvrdí, že utrpel vážne zranenia, žiada odškodné milión dolárov.

Scott, Live Nation a promotérska spoločnosť Scoremore čelia aj ďalšej žalobe. V nej žiada odškodné milión dolárov Manuel Souza, ktorý pdoľa svojich slov utrpel vážne zranenia, keď ho "nekontrolovaný dav na koncerte zrazil k zemi a pošliapal po ňom".

Pozrite si zábery z tragického incidentu:

V nedeľu oznámil právne kroky aj prominentný právnik Ben Crump, ktorý zastupuje účastníkov koncertu. Žalobu podal za 21-ročného Noaha Gutierreza a podľa svojich slov očakáva, že v nadchádzajúcich dňoch podá žaloby aj za ďalších klientov. Live Nation ani spomenutí umelci žaloby zatiaľ nekomentovali. Live Nation len uviedla, že "pracuje na poskytnutí čo najviac informácií a pomoci miestnym úradom pri vyšetrovaní". Pomoc komunite v Houstone a rodinám obetí avizoval aj Scott, pričom vyzval ľudí, ktorí majú nejaké informácie, aby kontaktovali úrady.

Zo strany rapera, ktorý ani neprerušil koncert, hoci pred ním zomierali ľudia, zatiaľ neprišla žiadna reakcia, naopak, ďalej propaguje svoje koncert. Ľudia ho ale poriadne kritizujú:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa flame (@travisscott)

Tlačenica sa na Astroworlde začala v piatok okolo 21:15 miestneho času, keď sa dav počas Scottovho vystúpenia začal presúvať bližšie k pódiu a vypukla panika. Počet zranených rýchlo zahltil možnosti zdravotníkov priamo na mieste. Zranenia, ako napríklad rezné rany a pomliaždeniny, ošetrili zhruba 300 ľuďom. Minimálne osem ľudí, niekde sa spomína až 11, však tlačenicu neprežilo, najmladší z nich mal len 14 rokov. Houstonská polícia začala udalosti z piatkového večera vyšetrovať. Skúma pritom aj správy o tom, že niekto v publiku vstrekoval do ľudí drogy. Niekoľko účastníkov koncertu museli záchranári oživovať liekmi podávanými pri predávkovaní sa drogami, medzi nimi i ochrankára, ktorý mal na krku pravdepodobne stopu po injekcii.

BBC pripomína, že to nie je po prvý raz, čo Scott čelí právnemu konaniu pre koncert. V roku 2018 priznal vinu za narušovanie verejného poriadku po tom, čo ho obvinili z nabádania ľudí, aby sa nahrnuli k pódiu na koncerte v americkom štáte Arkansas. Podľa miestnych novín tiež dvom ľuďom, ktorí počas podujatia utrpeli zranenia, zaplatil takmer 7 000 dolárov. Podobne dramatická situácia nastala aj New Yorku rok predtým a tiež vo Švajčiarsku, kde dav doslova vyzýval na zlynčovanie človeka, ktorý sa mu pokúsil ukradnúť tenisku. Partnerkou a matkou jeho dcéry je miliardárka Kylie Jenner z klanu Kardashianok.

Súvisiace články

Najčítanejšie