Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Šokujúca tragédia! Pri havárii lietadla zomrela len 26-ročná hviezdna speváčka
Zdielať na

Šokujúca tragédia! Pri havárii lietadla zomrela len 26-ročná hviezdna speváčka

Nikto netušil, ako tragicky dopadne let súkromným lietadlom, ktorým sa v piatok vybrala na koncert brazílska megahviezda Marília Mendonça. Oceňovaná speváčka zahynula pri havárii spolu s ďalšími štyrmi osobami po tom, čo súkromné lietadlo, v ktorom sa nachádzala hviezda, jej producent a strýko, spadlo v piatok neďaleko vodopádu na juhovýchode Brazílie.

Južná Amerika je v absolútnom šoku z tragickej leteckej nehody jednej z najväčších hviezd na kontinente. Len hodinu pred smrteľnou haváriou pritom Marília Mendonça nahrala na Twitter a Instagram video, na ktorom je vidieť, ako pred nástupom do lietadla ťahá svoj kufor a nesie gitaru.

Dvadsaťšesťročná Mendonçaová bola na ceste na koncert v meste Caratinga v štáte Minas Gerais, keď sa súkromné dvojmotorové lietadlo zrútilo. Mendonça, ktorá v roku 2019 získala cenu Latin Grammy, po sebe zanechala ročného syna menom Léo.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov Marilie, s vyše pol miliardou zhliadnutí:

Dve z ďalších štyroch obetí boli identifikované ako jej producent Henrique Ribeiro a jej strýko a poradca Abicieli Silveira Dias. Mená pilota a druhého pilota neboli zverejnené. Malé lietadlo bolo vyrobené v roku 1984 v Spojených štátoch a bolo v dobrom technickom stave, informovala Národná agentúra pre civilné letectvo. Smrť posádky potvrdil vojenský hasičský zbor, neskôr pribudlo vyjadrenie rodiny aj na Instagrame Marílie. "S obrovskou ľútosťou zverejňujeme túto správu. Všetkým pozostalým želáme veľa sily a svetla," pribudla správa podpísaná tímom zosnulej speváčky. Na poslednom videu Mendonçovej je vidieť, ako nastupovala do lietadla, kde sa najedla, ale pridala aj zábery, ako cvičí. "Toto je realita, moji ľudia," napísala. Mnohé juhoamerické hviezdy sú v šoku, medzi nimi aj futbalista Neymar, ktorý napísal na Twitter: "Odmietam veriť, odmietam". Incident vyšetruje Centrum pre vyšetrovanie a prevenciu leteckých nehôd.

Marília bola mamou rozkošného ročného chlapčeka:

Speváčka začal skladať hudbu ako 12-ročná. Debutovala v roku 2014 a v roku 2015 vydala svoj prvý album. Po ňom nasledoval živý album Marília Mendonça: Naživo, ktorý sa v roku 2016 stal trojnásobne platinovým. Hlavný singel albumu, Infiel, bol v tom roku piatou najhranejšou skladbou v brazílskych rádiách. V roku 2019 bola Mendonça ocenená cenou Latin Grammy za najlepší hudobný album Sertaneja za svoj živý projekt Todos os Cantos. Bola známa aj ako "kráľovná utrpenia" vďaka svojim clivým textom o vzťahoch, ktoré nevyšli. Podľa služby Spotify bola Mendonça v rokoch 2019 a 2020 najpočúvanejšou umelkyňou v Brazílii. "S nesmiernou ľútosťou oplakávame smrť speváčky Marílie Mendonçovej, celej posádky a cestujúcich," oficiálne znelo aj vyjadrenie brazílskeho ministerstva kultúry.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie