Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Desivé momenty známej moderátorky! Ročný synček spadol v autíčku zo schodov!
Zdielať na

Desivé momenty známej moderátorky! Ročný synček spadol v autíčku zo schodov!

Archívna reportáž

Iba starostlivé mamy vedia, čo to je zažiť nehodu svojho dieťatka napriek všetkým opatreniam. Stalo sa to aj Sandre Pospíšilovej (35), známej českej televíznej moderátorke, ktorá je teraz na materskej dovolenke. Po úraze, ktorý utrpel jej jeden rok starý synček Leon kvôli jej chvíľke nepozornosti, s ním rýchlo bežala do nemocnice. Našťastie po vyšetrení malého nezbedníka bolo všetko v poriadku.

V živote pôvabnej moderátorky českej súkromnej televízie, Sandry Pospíšilovej, prebieha všetko priam v idylickej podobe. S manželom Pavlom Pospíšilom im to dobre klape a po štvorročnej dcérke Emilke sa im pre rokom narodil aj synček Leon. "Je úžasné sledovať, ako sa vám mení pred očami a začína všetko vnímať," vyznala sa zo svojich materinských pocitov moderátorka, ktorú prezývali Barbie. Prioritou v jej živote sa ale stali teraz jednoznačne deti. Teší sa z každého pokroku, ale snaží sa byť čo najopatrnejšia v mene ich bezpečnosti. Nemôže sa vôbec spoľahnúť na to, že rozoznajú hroziace nebezpečenstvo, najmä sa obáva o ročného Leona, ako to u chlapcov neraz býva, je o niečo nezbednejší ako jeho sestrička.

Potvrdila to aj najnovšia nebezpečná nehoda. "Leonko sa nám s autíčkom zrútil zo schodov. Aj keď sme mali zábranu a boli sme presvedčení, že mu nič nehrozí, stalo sa to. Bol to sekunda," zverila sa Super.cz moderátorka so svojím nepríjemným zážitkom. Veľmi ju to vystrašilo hlavne kvôli tomu, či má synček v poriadku hlavu. "Našťastie, podľa lekárov a röntgenu by mal byť v poriadku. Má len obrovskú hrču na hlave. Podľa doporučení lekárov sme Leonka v noci budili každé dve hodiny a kontrolovali ho. Našťastie, aj napriek tomu pokojne spal," vyznala sa vystrašená mamička. Veľmi sa jej uľavilo, keď sa utvrdila, že nič závažné sa jej synčekovi nestalo.

Toto prezradila Sandra o materstve:

Treba už len zistiť, ako sa mohla otvoriť zábrana na schodoch, ktorá mala chrániť ich synčeka pred takouto nehodou a je to výstraha pre ostatných, že úplne spoliehať sa nedá na azda žiadnu pomôcku. Ich milovaný synček sa ale ráno po nehode zobudil vysmiaty. "S modrinou, ale s úsmevom," komentovala to na sociálnej sieti šťastná mamička.

Sandra si materstvo užíva naplno:

Podľa štatistík sa najviac úrazov detí odohráva doma. "Podľa zistených údajov je až 91 % rodičov presvedčených, že má bezpečný domov. Napriek tomu každý rok utrpí približne štvrtina detí z vekovej skupiny od 0 – 15 rokov úraz a tri štvrtiny z týchto úrazov potrebujú lekárske ošetrenie. Najviac úrazov je spôsobených pádom, približne 60 %, na druhom mieste je kuchynské náradie, hlavne nože a na treťom mieste sú rozpálené predmety, napríklad sporák. Pritom len každý druhý rodič dodržiava aspoň niektoré bezpečnostné zásady v domácnosti,“ konštatuje odborníčka MUDr. Jana Hamade, a odporúča základné pravidlá ochrany proti úrazom. "Možnosť úrazu predvídajte, neustále majte nad dieťaťom primeraný dohľad, nikdy ho nenechávajte samé, aj keď tvrdo spí, a zabezpečte domácnosť proti možným rizikám úrazu," prízvukuje lekárka.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie