Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Len s týmito DVOMI ženami to dokázal Karel Gott ťahať 20 rokov! Priznala to samotná Ivana!
Zdielať na

Len s týmito DVOMI ženami to dokázal Karel Gott ťahať 20 rokov! Priznala to samotná Ivana!

Archívna reportáž

Tak, ako sa vyjadrila hovorkyňa rodiny Gottových, Aneta Stolzová, na premiére dokumentárneho filmu Karel od Olgy Malířovej Špátovej, postupne sa bude Ivana Gottová objavovať v spoločnosti pri vhodných príležitostiach. Jedna taká sa naskytla v podobe krstu nového albumu speváčky Dashy (40) a Jana Smigmatora (35). Do pražského Fóra Karlín prišla vdova po Karlovi Gottovi (†80), aby pokrstila ich album Klub Evergreen 10 let. V jednej nahrávke totiž ako unikát zaznieva aj hlas Karla Gotta.

Po dvoch rokoch od úmrtia svojho slávneho manžela Karla Gotta už konečne vyšla Ivana Gottová zo svojho súkromia. Najnovšie bol milým dôvodom na to krst nového albumu Dashy a Jana Smigmatora, píše portál Ahaonline.cz. Nahrávky vznikli počas leta v rozhlasových štúdiách v sprievode najlepších českých hudobníkov. Vedľa spoločných duetov, je tam aj niekoľko sólových piesní a tiež dva špeciálne duety, ktoré nahrala dvojica so skutočnými legendami českej hudobnej scény - Helenou Vondráčkovou a Jiřím Kornom. Absolútnym unikátom tohto albumu je ale ich spoločná nahrávka s Karlom Gottom, ktorá vznikla vďaka rozhlasovému archívu, moderným štúdiovým technológiám, šikovnosti aranžéra a zvukových majstrov, ale predovšetkým vďaka Ivane Gottovej, ktorá dala tomuto výnimočnému projektu svoje požehnanie, ako sa vyjadril Smigmator.

Ivana Gottová bola dojatá tým, že v jednej skladbe z albumu jej obľúbených interpretov si mola vypočuť aj hlas jej zosnulého manžela. "Dasha a Honza Smigmator pre môjho manžela a, samozrejme, aj pre mňa znamenali dva neskutočné talenty, ktoré sme vždy nesmierne obdivovali. O Dashe manžel vždy hovoril ako o talente, ktorý sa rodí raz za sto rokov, a naviac máme jedno spoločné. Len my dve sme ženy, s ktorými to Karel vydržal rovných dvadsať rokov. A Honza Smigmator je pre mňa, rovnako ako Karel, symbolom džentlmenstva, slušnosti a profesionality," vyjadrila sa vdova. Hoci jej vyjadrenie o vzťahu Dashy a Gotta mohlo zaskočiť, myslela tým, pochopiteľne, ich vzťah čisto pracovný a priateľský.

Vypočujte si duet Dashy a Karla Gotta v piesni Sám buh ví jen:

Dagmar Sobková známa ako Dasha spolupracovala s Karlom Gottom ako speváčka dve dekády. Spevu a hudbe sa venuje od detstva, keď hrala na husle a spievala v zbore Filharmónie Bohuslava Martinů v Zlíne. V roku 1996 vyhrala mládežnícku spevácku súťaž Zlíntalent. Po štúdiu spevu na pražskom konzervatóriu sa v roku 1998 stala sprievodnou speváčkou Karla Gotta a neskôr začala spolupracovať s Helenou Vondráčkovou. Je tiež veľmi obsadzovanou a úspešnou muzikálovou herečkou a speváčkou.

Jazzové duo Dasha a Jan Smigmator mali v Karlovom srdci špeciálne miesto:

S kapelníkom Martinom Kumžákom boli dlhoročnými partnermi aj v súkromí, ale rozišli sa. "Mala som tridsaťpäť a myslela som si, že budem dlho hľadať nejaký vzťah a že sa môže tiež stať, že dieťa budem mať po štyridsiatke. Začali mi totálne hulákať moje biologické hodiny," spomína Dasha, ktorá sa potom zoznámila s bubeníkom Ondrejom Slukom (40) a zakrátko otehotnela. Dcéra Sophie (4) je pre ňu všetkým, ale zároveň sa plne venuje aj kariére speváčky. Popri materstve stihla vydať album Dasha Symphony a na sociálnych sieťach začala čeliť kritike, že "odložila dieťa" príliš skoro po pôrode. "Všetko som si užila a teraz sa naplno venujem svojej dcére," tvrdí Dasha a dodáva, že práca jej nebráni v materských povinnostiach a tie jej zas nebránia v práci. Karel Gott by bol zo svojej obľúbenkyne iste nadšený.

Súvisiace články

Najčítanejšie