Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hana Zagorová je konečne doma z nemocnice, priznala STRATU pamäti!
Zdielať na
Hudba

Hana Zagorová je konečne doma z nemocnice, priznala STRATU pamäti!

Archívna reportáž

Po dvojtýždňovej hospitalizácii je už speváčka Hana Zagorová (75) konečne doma. Pobyt v nemocnici po jej kolapse sa neustále predlžoval a jej priaznivci sa začali znepokojovať, či nenastali nejaké komplikácie. To sa ale, našťastie, nepotvrdilo a Hanka sa už regeneruje v domácom prostredí, kde sa jej snaží vo všetkom pomáhať jej oddaný manžel Štefan Margita (65). Speváčka si je ale vedomá, že do konca života sa už zrejme nezbaví choroby krvi, ktorou trpí od mlada.

Speváčka, tešiaca sa už dlhé roky veľkej obľube medzi Čechmi aj Slovákmi, Hanka Zagorová, je veľkou bojovníčkou. Vo svojom živote zažila častokrát veľmi ťažké chvíle v spojení s jej chorobou krvi. Spomínal na to aj jej dlhoročný kolega a priateľ  Karel Vágner. Kolapsy, podobné tomuto poslednému, mávala aj kedysi, keď s ňou ešte koncertoval. "Toto ja za tie roky s Hankou dobre poznám. Keď mala mať pred transfúziou a ja som prišiel za Hankou domov, dokázala mi omdlieť vo dverách," opísal pre Blesk svoje skúsenosti so Zagorovu z koncertu v Novosibirsku, odkiaľ musela letieť späť do Prahy tesne pred koncertom, aby dostala transfúziu krvi.

Pred pár dňami si konečne prišiel Hanu Zagorovú osobne vyzdvihnúť z nemocnice jej manžel Štefan Margita. Už sa nevedel dočkať, všetko doma nechal poupratovať, aby Hanka prišla do čistého. On sa zas chopil varenia, aby ulahodil jej chúťkam na rezníky. "Hanka je už z nemocnice doma a ja som z toho veľmi šťastný," s potešením oznámil Margita pre CNN Prima NEWS. Už počas posledných dní pobytu manželky v nemocnici vedel, že je to už jeho stará známa Hanka, keď si pýtala svoje krémy a parfumy. "Všetko je na dobrej ceste," veril operný spevák pôvodom zo Slovenska. Kvôli jej kolapsu odletel tesne pred svojím koncertom v Košiciach späť do Prahy. Odvolal aj ďalšie koncerty na Slovensku.

Takto si Hanka spoločne s manželom zaspievala pieseň Ave Maria ešte v roku 1998: 

Zagorová už má zjavne dosť síl aj na to, aby sa ukázala v televíznej relácii Showtime, píše portál ahaonline.cz. Na to, čo sa udialo pred jej kolapsom, si ale vôbec nespomína. Vie len to, čo jej povedali druhí. "Absolútne nič neviem. Štefíček sa mi nedovolal, tak zlanáril manžela našej netere. Tí zavolali políciu a našli ma. Ja z toho ale neviem nič. Ja si pamätám len na nemocnicu, čo je vlastne asi dobre," priznala sa Hanka, ktorá pravdepodobne vstávala z postele, keď odpadla a vďaka manželovej prozreteľnosti ju ratovali príbuzní na jeho pokyn. Po komplikáciách so vstupom do bytu zavolali sanitku, ktorá ju previezla do nemocnice, kde potom strávila dva týždne. "Ešte to nie je najlepšie, ale som v poriadku," zverila sa speváčka, ktorá vzápätí dodala, že prognózy sú dobré.

Hana má oporu najmä v manželovi Štefanovi a rodine:

"Nemôžem povedať, že som zdravá. Chorobou krvi budem trpieť do konca života. Ďalej budem bojovať," realisticky konštatovala Zagorová, ktorá má s touto veľmi nepríjemnou chorobou veľké dlhoročné skúsenosti. Kedysi na dobrú radu herečky Kateřiny Brožovej (53), aby skúsila pomoc u vychýreného liečiteľa, za ním aj zašla a mala potom dvadsať rokov pokoj. Spomenul to v rozhovore Karel Vágner."Ten covid ju ale rozbil a vrátil tam, kde bola. Jej telo teraz musí zabojovať a dať sa dokopy," dodal Vágner. Hanka je ale veľká bojovníčka a snáď to zvládne.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie