Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zúfalstvo českej herečky: Prekonala rakovinu, k myšlienkam na samovraždu ju ale dohnal exmanžel!
Zdielať na

Zúfalstvo českej herečky: Prekonala rakovinu, k myšlienkam na samovraždu ju ale dohnal exmanžel!

Archívna reportáž

Za zlé rozhodnutia svojho bývalého manžela Jiřího Pomeje († 54) musela pykať aj herečka Michaela Kuklová (53). Jej krásna tvár je známa z viacerých rozprávkových príbehov a aj kvôli nej sa Pomeje rozhodol produkovať romantický film, ktorý režíroval Zdeněk Troška. Film však mal obrovský rozpočet a zarobiť na seba nedokázal. Pomeje sa preto ocitol v príšerných dlhoch, ktoré musel splácať do konca svojho života. Kuklovej, ktorá bola v tom čase jeho manželka, hrozilo, že bude spoludlžníčkou. Prešla si kvôli tomu osobným peklom.

V manželstve krásnej Michaely Kuklovej a Jiřího Pomeje, ktoré trvalo od roku 1994 celých 13 rokov, dominoval rozhodne on. Míša manželovi dôverovala a veľmi sa nezamýšľala, či je v poriadku všetko, čo robí a neriešila ani financie. Aj vďaka Jiřímu totiž získavala zaujímavé role vo filmoch a v manželstve jej zrejme inak nič veľmi nechýbalo, až na to, že z nejakého dôvodu nemali deti. Žili si nadštandardne, Jiří nebol rozhodne žiadny trochár. Raz sa mu to ale kruto vypomstilo, keď veľkoryso investoval do filmu, kvôli čomu sa veľmi zadĺžil. Onedlho podali veritelia na producenta Pomejeho žaloby. Odvtedy to s ním šlo dolu kopcom a začal so sebou sťahovať aj Michaelu. Tá podala radšej rýchlo žiadosť o rozvod, keď zistila, že v jeho dlhoch sa topí aj ona, píše portál Blesk.cz.

​Zo svojho náročného obdobia života sa Michaela Kuklová vyznala v relácii CNN Vyprávěj na Prima NEWS. Keď v roku 2002 natočil režisér Zdeněk Troška romantický film z historického Francúzska, ktorý produkoval jej manžel, vyzeralo všetko ružovo. Film získal dve ocenenia Český lev za najlepšiu kameru a kostýmy. Bolo jasné, že na nákladoch na výrobu filmu sa vôbec nešetrilo. To sa neskôr ukázalo ako kameň úrazu. Pomeje ako producent nedokázal svojim veriteľom vrátiť 60 miliónov korún a ocitol sa kvôli tomu v exekúcii. Michaela Kuklová s ním nespísala žiadnu predmanželskú zmluvu, ktorá by ju oslobodzovala od Jiřího zlých finančných investícií, a tak v tom šla s ním.

Toto o sebe Michaela prezradila v šou Jana Krausa pred rokom:

Keď na ňu doľahla táto krutá realita, zostala v šoku. "Vtedy som si hovorila, že by bolo lepšie tu nebyť," priznala svoje zúfalé myšlienky na ukončenie života Kuklová. "Ťahal sa so mnou strach z budúcnosti. Vtedy to bol celý môj život. Nedokázala som si predstaviť, že by som žila na životnom minime, bola závislá od rodiny a iných ľudí, prišla v exekúcii o dom, v ktorom som sa narodila," opísala svoje pocity herečka. "Vedomie toho, že by som musela splácať miliónové dlhy, bolo veľmi stresujúce a náročné. Vždy, keď som si na to spomenula, prepadla som sa do stredu zeme. Boli to drsné stresy. Do konca života by som bola na minime. Všetko, čo by som zarobila, by išlo do exekúcie. Aj môj rodinný dom. Ničilo by to moju rodinu," zverila sa so svojimi vtedajšími obavami o budúcnosť obľúbená herečka, ktorá minulý rok porazila rakovinu prsníka.

"Kvôli šesťdesiatmiliónovému dlhu, o ktorom som nemala ani potuchy, hrozila exekúcia nášho rodinného domu v Chuchli, kde žili moji rodičia a vôbec celá naša rodina," posťažovala sa svojho času herečka, ktorá mala spolu s Pomejem prisúdený dlh rovnakým dielom. Manželstvo im stroskotalo a bolo rozvedené v roku 2007, na posledný verdikt súdu si ale Michaela ešte chvíľu počkala. "Bolo úžasné, keď mi zavolal právnik, že je koniec a že mi gratuluje. Bolo to odrazu tak, že mám čistý stôl, že nie som v mínuse a som na nule. Rodina bola zachránená," vyznala sa z úľavy, akú pocítila, keď bolo po všetkom. Nikdy sa z toho ale celkom nespamätala a dokonca Pomejeho obvinila práve pre roky v strese aj z jej rakoviny. Napokon, tejto chorobe podľahol v roku 2019 aj on.

Súvisiace články

Najčítanejšie