Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anička Slováčková sa rozhodla ísť v stopách otca Felixa! Ako dcéra Dády bola vraj AKO TOVAR!
Zdielať na
Hudba

Anička Slováčková sa rozhodla ísť v stopách otca Felixa! Ako dcéra Dády bola vraj AKO TOVAR!

Zdroj: Instagram

Deti slávnych rodičov vyrastajú v ich tieni, a preto ich to nejako vždy zasiahne v menšej či väčšej miere. Nevyhla sa tomu ani citlivá mladá speváčka Anička Slováčková (26), ktorej obaja rodičia, Dagmar Patrasová (65) a Felix Slováček (78), pobývajú už dlhé roky na výslní umeleckej scény českého šoubiznisu. Už v detstve sa prirodzene začlenila do kolobehu umeleckej činnosti svojej mamy, ale neskôr sa priklonila k tej otcovej. Zrejme bola už tak trochu aj otrávená so spájaním jej života s populárnou mamou a očakávaniu, že ju bude nasledovať v rámci jej kariéry.

Anička Slováčková neniesla vždy ľahko, že jej rodičia, najmä mama herečka Dagmar Patrasová, majú večne nejaké pracovné záväzky mimo domova a Prahy, kde bývajú. Vychovávali ju viac-menej opatrovníčky a svoju mamu či otca vídala možno častejšie na obrazovke televízie ako doma. Už v detstve ju mama začlenila do programov pre deti, ktoré v jej hereckej kariére dominovali. Päť rokov bola hlasom deťmi veľmi obľúbeného "Krtečka", a tak sa prirodzene očakávalo, že pôjde v maminých šľapajách herečky v detských programoch a filmoch. Toho sa ale zjavne prejedla, píše portál Blesk.cz.

Práca jej otca bola pre ňu trochu vzácnejšia, no na klarinet či saxafón sa hrať, na rozdiel od staršieho brata, nenaučila, a oboch preto obdivovala v ich hudobnom umení. Po oboch rodičoch ale zdedila dobrý hudobný sluch a po mame aj hlas. Aj tá pochádza zo známej hudobníckej pražskej rodiny, hudobné gény jednoducho nezaprie. Nečudo, že sa neodklonila od tohto rodinného odkazu a vrhla sa na dráhu speváčky. Časť verejnosti sa ale, podobne ako u detí iných populárnych umelcov, prikláňala k názoru, že je protekčné dieťa. "Počúvam to stále, ale už si z toho nič nerobím a snažím sa to vytesniť. Mám svoju vlastnú kapelu, svoje piesne a občas vystupujem s otcovým Big Bandom, čo ma veľmi baví. Dokážeme to s otcom a bratom pekne roztočiť. To, čo robí moja mama, ma nikdy nelákalo, proste je to moja mama a tým by som to uzavrela," povedala speváčka pre Blesk.

Vypočujte si pieseň od Aničky Slováčkovej a jej kapely s názvom Zastav:

Pre nejedného bežného človeka je práca v umeleckej branži vysnívaným povolaním, ale šance sa tam dostať a dokonca aj presadiť sa sú veľmi malé. Je pravda, že v tejto oblasti dominujú viaceré hudobné či herecké klany, na čo nie vždy dobre ľudia reagujú. "Tá závisť je strašná, odmalička sa mi zdalo, že som ako tovar - dcéra Dády Patrasovej," zverila sa Anička, ktorá už od svojich troch rokov dabovala známu kreslenú postavičku Krtka. Na druhej strane, ale treba pripustiť, že majú deti slávnych rodičov možnosť  presadiť sa v umeleckej oblasti aj pre dobré kontakty ich rodičov s vplyvnými osobami z týchto kruhov a ich známe meno.   

Anička sa podobne ako slávni rodičia venuje hudbe a spevu:

Anička Slováčková si napokon napriek sľubnému nástupu kariéry herečky pre deti vybrala hudobnú oblasť, kde sa pohybuje jej otec a brat. "Mám rada deti, ale toto nie je odvetvie, ktoré by ma lákalo. Radšej som sama za seba a na pódiu mám svoju kapelu Aura, máme svoj repertoár, kontakt s fanúšikmi a to ma baví," hovorí Slováčková, ktorá sa netají tým, že si veľmi dobre rozumie s otcom, ktorého obdivuje. Spoločne s ním sa rozhodla vstúpiť do projektu CrowningArts. Je to nová sociálna sieť, ktorej cieľom je pomáhať talentovaným ľuďom a umelcom, aby sa zviditeľnili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie