Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Konečne nová pieseň! Adele láme rekordy, dojímavá skladba je odkazom pre jej synčeka!
Zdielať na
Hudba

Konečne nová pieseň! Adele láme rekordy, dojímavá skladba je odkazom pre jej synčeka!

Aj keď fanúšikov svetovej speváckej hviezdy Adele (33) neubúda, posledné roky ich poriadne naťahovala. Celý 6 rokov ich nechala čakať na nový album, keďže posledný vydala v roku 2015. Speváčka ale prechádzala krízou v súvislosti s jej rozvodom vo väčšej miere, ako si to všetci pripúšťali. Musela sa vysporiadať s rôznymi démonmi v rámci jej skrachovaného vzťahu, najmä s ohľadom k jej o pár dní 9-ročnému synovi, ktorý nie všetko okolo rozchodu rodičov dokázal pochopiť.

Medzi speváčkami na svetovej hudobnej scéne patrí Adele k tým, ktoré si slávu zaslúžili nielen vďaka obdivuhodnému hlasu, ale aj pre texty piesní, ktoré zväčša vysielajú silný odkaz. Nie inak je to aj pri jej najnovšom albume, ktorý sa dostáva konečne k jej dlho čakajúcim priaznivcom. Už prvá vypustená pesnička všetkých mimoriadne dojala. Vyspovedala sa v nej symbolicky z jej rozchodu s manželom Simonom Koneckim (47), ktorý prežívala veľmi ťažko a emotívne. Ktovie, kto bol hlavným vinníkom ich rozvratu manželstva, azda obaja, ale ich jediný syn to niesol veľmi ťažko. Práve kvôli nemu vraj volila hlavnú tému nového albumu.

Posledný rok pútala Adele pozornosť najmä svojim rapídnym úbytkom váhy, ale to, na čo všetci jej fanúšikovia čakali vzhľadom k jej profesii, teda na vystúpenia a nahrávanie nových piesní, sa nedočkali. Adele sa ale zrejme celkom nedokázala od súkromných problémov natoľko odosobniť, aby vyhovela požiadavkám verejnosti a biznisu, a na dlhšiu dobu sa odmlčala. Teraz sa už ale všetci konečne dočkali comebacku. Už v prvej zverejnenej piesni z nového albumu sa ukázala Adele vo svojej pôvodnej forme a všetci sú nadšení.

Svoje dlhšie mlčanie prelomila Adele o polnoci zo štvrtka na piatok, keď zverejnila nový videoklip k piesni Easy On Me. Za jediný deň zaznamenala na Youtube zhruba 35 miliónov zhliadnutí a počty neustále rádovo narastajú. Už teraz je jasné, že sa oplatilo čakať. Speváčka nesklamala, v čo aj dúfala, a preto zrejme volila aj dlhšiu odmlku. Teraz je opäť v takej forme, ako boli všetci jej fanúšikovia zvyknutí. Našla si aj novú lásku a možno aj preto si trúfla konečne nahrať očakávaný nový album. Hlavnou osobou, pre ktorú je pomalá, typicky "adelovská" skladba Easy On Me určená, ako aj celý album, je jej jediný syn Angelo. "Chcela som mu touto nahrávkou vysvetliť, keď bude mať 20 alebo 30 rokov, kto som a prečo som dobrovoľne rozbila celý jeho život v honbe za vlastným šťastím," vysvetlila dôvod pre Vogue.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adele (@adele)

Nový album s názvom 30, má mať oficiálnu premiéru 19. novembra. Hlavnou témou albumu je jej rozvod s podnikateľom Simonom Koneckim. Podľa Adele má album vysvetliť rozvod ich takmer deväťročnému synovi. "Niekedy bol z toho naozaj nešťastný. A to je pre mňa skutočná rana, o ktorej neviem, či sa niekedy zahojí," zverila sa svojim fanúšikom na sociálnej sieti. V novom videoklipe Adele odchádza v aute so svojimi vecami a necháva notové záznamy na papieri s poznámkami voľne vylietať. "Myslela som to dobre a cítila som veľkú nádej, ale viem, že to zrejme nie je vidieť," spieva v piesni. "Písanie hudby bolo veľmi terapeutické," priznala Adele v rozhovore pre časopis Vogue, kde sa priznala aj k úzkosti a depresii, ktoré ju sužovali v posledných rokoch. Albumom by zrejme chcela toto ťažké obdobie uzavrieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie