Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zagorová po kolapse - jej manžel už má náhradu! Hanu zastúpila táto kráska!
Zdielať na
Hudba

Zagorová po kolapse - jej manžel už má náhradu! Hanu zastúpila táto kráska!

Archívna reportáž

Obaja manželia Hana Zagorová (75) a Štefan Margita (65) oslavujú tento rok svoje malé jubileá. Kým operný spevák oslávil narodeniny v auguste, jeho manželka Hanka v septembri. K svojmu jubileu pripravili každý zvlášť krásne koncerty, ale ani jednému z nich sa ich uskutočniť nepodarilo. Margita sa tesne pred prvým vystúpením koncertného turné po správe o kolapse manželky okamžite vrátil z Košíc do Prahy a koncerty zrušil. Zagorová podobne ešte pred začatím svojej koncertnej šnúry zistila, že jej zdravotný stav sa nelepší a lekári jej odporučili nekoncertovať.

Kým sa Hana Zagorová ešte stále zdržiava po kolapse v nemocnici, kde dostala novú krv, jej manžel, operný spevák Štefan Margita krstil svoj zbrusu nový album Na správnej ceste. Krst sa uskutočnil v Tancujúcom dome v Prahe a namiesto Hanky ho napokon krstila iba krásna moderátorka Lucie Borhyová (43), ktorá je vraj s Margitom aj pokrvne spriaznená. "Lucka to krásne zvládne sama! Hanka ešte radšej zostane v nemocnici, tento týždeň ju už ale stopercentne pustia domov," hovoril ešte pred krstom operný spevák. Termín krstu už zrejme meniť nechcel, a tak po prvé, čo sú spolu, sa udalosti nezúčastnila jeho milovaná Hanka.

Minulý rok spevácky pár nahral prvý spoločný album s primeraným názvom Konečne spolu a chystali aj spoločný koncert v máji, ale ani ten sa pre opatrenia nemohol zrealizovať. Spočiatku plánovali dokonca spoločné turné, no nezostávali im voľné termíny, ak chceli na jeseň uskutočniť aj koncerty k ich jubileám. Na nahrávkach na albume zazneli ich hlasy v piesňach Mira Žbirku, Michala Davida, Radúzy, Lionela Richieho či Charlesa Aznavoura. Snáď sa priaznivci ich spoločných koncertov ešte dočkajú. Pred rokmi spolu veľmi úspešne v televízii uvádzali seriál zábavných relácií Hogo Fogo.

Takto to svedčí manželom Štefanovi Margitovi a Hanke Zagorovej na javisku, pozrite si zábery z ich spoločného vystúpenia z roku 2000:

Štefan Margita, hoci je operný spevák, nemá problém spievať ani iný hudobný žáner, čo mohli jeho obdivovatelia posúdiť v rámci jeho úspešného albumu na pomedzí žánrov s názvom Melancholie (2013) oceneného platinovou platňou, alebo z vianočného albumu X MAS (2016). V máji 2018 Margitovi vyšiel tretí album v inom žánri Mapa lásky, ktorý je tenoristovým výletom do sveta šansónu, s duetmi s Hanou Zagorovou, Mirom Žbirkom, Zlatou Adamovskou a Hanou Hegerovou.

Krstnou mamou spevákovho albumu s názvom Na správné cestě sa stala česká kráska, moderátorka Lucie Borhyová: 

Samozrejme sa tento veľmi činný spevák veľmi teší na príchod svojej milovanej manželky Hanky Zagorovej domov z nemocnice. Najdôležitejšie pre neho ale je, že sa jej zdravotný stav po transfúzii dostáva do normálu. "Chodí už všade čiperne, sama sa kúpe a má chuť do jedla, to je dôležité,"  zveril sa Blesku Štefan Margita. Covid rozhádzal krvný obraz speváčky, ktorá už roky trpí stratou červených krviniek. "Tie sa musia teraz dať do poriadku a potom Hanka musí na pódium, to je pre ňu najúčinnejšia transfúzia," tvrdí presvedčením Margita, ktorý ju pozná v tomto smere iste najlepšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie