Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Desivý zážitok, aký v meste nečakala! Speváčku naháňali diviaky, zožrali jej kabelku!
Zdielať na

Desivý zážitok, aký v meste nečakala! Speváčku naháňali diviaky, zožrali jej kabelku!

Archívna reportáž

Hoci sa to zdá byť v meste skutočne neočakávané stretnutie, pravdou je, že diviaky žijú v mnohých metropolách, kde je čo i len kúsok lesa. Aj po barcelonských uliciach a parkoch sa údajne voľne prechádza mnoho týchto divo žijúcich svíň. Každý rok hlási polícii správu o neočakávanom stretnutí s nimi, či dokonca napadnutí vyše tisíc obyvateľov. Naposledy to bola slávna speváčka Shakira (44). Diviaci boli v skupinke a opovážili sa jej zobrať dokonca kabelku.

Zatiaľ, čo na Slovensku sú ľudia vystrašení z medveďov, ktorí sa čoraz častejšie potulujú po mestách a dedinách najmä na strednom Slovensku, v Španielsku sú to diviaky, čo naháňajú strach obyvateľom miest a obcí. Tieto divé zvery môžu prenášať rôzne choroby, postihuje ich často najmä mor. Patria medzi najinvazívnejšie druhy zvierat na svete a dokážu prežiť takmer v každom prostredí. Hľadajú potravu pre seba a svoje početné potomstvo a rýchlo zistili, že je pre nich najjednoduchšie nájsť ju mezi odpadkami pri ľudských príbytkoch.

Kolumbijská speváčka Shakira sa musela naozaj poriadne vystrašiť, keď na prechádzke s osemročným synom, ktorého otcom je futbalista Barcelony Gerard Piqué, naďabila v jednom barcelonskom parku na skupinku diviakov. Zrejme nebol nikto v okolí, kto by jej pomohol a odohnal nebezpečné zvieratá, a tak sa rozhodla, že to skúsi sama a zahnala sa proti nim kabelkou. To ale zrejme robiť nemala, lebo chytré zvery jej ju zobrali a zaniesli do lesa. Celú nebezpečnú situáciu ihneď opísala vo videu na Instagrame.

Shakira využíva svoju slávu aj pre dobrú vec:

​Ako dôkaz ukázala na kameru svoju potrhanú kabelku. "Pozrite, ako mi dvaja diviaci, ktorí ma napadli v parku, zničili kabelku," posťažovala sa speváčka svojim sledovateľom. "Vzali mi kabelku, odniesli ju do lesa a v nej môj mobilný telefón. Všetko zničili," hnevala sa, pričom sa obrátila na syna. "Milan, povedz pravdu. Povedz im, ako sa tvoja matka postavila diviakovi!" vyzvala ho, aby potvrdil túto nebezpečnú príhodu.

Shakira si zo zážitku robila neskôr žarty:

instagram/Shakira

​V minulých rokoch tieto divoké premnožené zvieratá ohrozovali aj dopravu, nehovoriac o ich napádaní psov či mačiek, ale trúfnu si aj na človeka. Podľa najnovších odborných odhadov sa ich počet na celom európskom kontinente odhaduje na viac ako 10 miliónov a ich počty rastú priam geometrickým radom. Minulý rok údajne vyvolali policajti v Ríme pobúrenie, keď zastrelili rodinu diviakov, ktorá sa zatúlala na detské ihrisko, Najskôr na nich vystrelili šipky s uspávacou látkou, potom im dali smrtiace injekcie. To sa, samozrejme, nepozdáva ochranárom zvierat. Ktovie, aký názor má na to aktuálne slávna Shakira.

Súvisiace články

Najčítanejšie