Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Taký štedrý kamarát? Lucie Bílá ukázala zlatý šperk od Gotta a TOTO k nemu prezradila!
Zdielať na

Taký štedrý kamarát? Lucie Bílá ukázala zlatý šperk od Gotta a TOTO k nemu prezradila!

Archívna reportáž

Už sa zdalo, že populárna anketa Český slávik (predtým Zlatý slávik) definitívne skončila. Po troch rokoch sa však teraz vracia vďaka novému, významnému majiteľovi späť. Oznámili to na tlačovej konferencii, kde nechýbala ani mnohonásobná držiteľka tohto ocenenia, Lucie Bíla (55). Na svoje sako si ako spomienku na počtom najúspešnejšieho "slávika", Karla Gotta († 80), ako aj z úcty k nemu, pripla krásny darček od samotného maestra.

Po prvýkrát vyhlásili československú spevácku anketu popularity Zlatý slávik v roku 1962 a prvým víťazom sa stal Waldemar Matuška. Už o rok neskôr ale začal kraľovať Karel Gott. Po dvoch rokoch sa rozhodlo, že bude zvlášť ženská a mužská kategória a Eva Pilarová sa stala prvou ženskou víťazkou. Od roku 1977 pribudla kategória skupín, vtedy ju získala skupina Ladislava Štaidla. V roku 1991 sa éra Zlatého slávika skončila, ale hneď na ňu nadviazala anketa Český slavík. Postupne však strácala záujem verejnosti a kredit, a tak sa v roku 2018 rozhodlo o jej konci.

Absolútne najúspešnejším bol v ankete o "slávika" určite Karel Gott, ten za svoj život nazbieral neuveriteľných 42 sošiek. Zo žien dominovala zas Lucie Bílá, ktorá získala 20 slávikov a je možné, že ešte nejakých pridá. Novým majiteľom ankety Český slávik sa totiž stal miliardár Karel Janeček (48), ktorý ju požiadal o účasť na tlačovej konferencii. Prišla v čiernom nohavicovom kostýme so zlatým šperkom v klope. "Toto je zlatá muška, ktorú mi raz dal Karel Gott. Vedel, čo by mi urobilo radosť, a preto ju mám doma uloženú tak, aby som ju mala vždy na očiach," zverila sa Blesku speváčka, ktorá neraz vystupovala s majstrom na rôznych pódiách aj v televíznych programoch.

Pripomeňte si duet dvoch českých speváckych legiend, Karla Gotta a Lucie Bílej v piesni s názvom Co sudičky přáli nám:

Na spoločné vystupovanie s mnohonásobným slávikom má Lucie Bílá iba pekné spomienky. Karel Gott bol známy svojím galantným správaním a aj štedrosťou k tým, ktorých mal rád. "Raz sme spolu vystupovali a on mal taký krásny strieborný kufrík na noty. Stále som ho Karlovi chválila a na druhý deň pred mojím domom zastavilo auto s týmto kufríkom. Bol jednoducho neuveriteľný a vždy vedel, čím potešiť," zaspomínala na milú príhodu speváčka. "Viete, mám od Karla veľa darov, ale najväčším sú spoločné zážitky a spomienky, tie mi nikto nemôže vziať. Verím, že Karel je tu stále s nami a bude aj na Slávikoch," vyznala sa Lucie.

Lucie si svojho kolegu a dobrého priateľa pripomenula krásnou brošňou: 

Instagram/LB

​​Historicky najúspešnejší víťaz ankety o Zlatého slávika už dva roky nie je medzi nami, ale jeho obdivovatelia majú tento rok možnosť od 7. októbra vidieť v kinách dokumentárny film o jeho živote s jednoduchým názvom Karel od renomovanej režisérky Olgy Malířovej Špátovej. Predstavila tam jeho doteraz neznámy súkromný život, v ktorom ukázal majster svoj nadhľad a zmysel pre humor. Ešte v júli konečne vyšla aj ním písaná autobiografia s názvom Moja cesta za šťastím s bohatou obrazovou dokumentáciou. Možno aj dar pre Luciu v podobe zlatej mušky bolo jeho pripomenutie známeho: "A čo je šťastie? Muška jenom zlatá!" Speváčka, ktorá verí v symboly a anjelov, si aj preto tento štedrý dar nesmierne cení.

Súvisiace články

Najčítanejšie