Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fanúšikovia českej legendy strnuli hrôzou! Priamo na pódiu sa Neckářovi stalo TOTO!
Zdielať na

Fanúšikovia českej legendy strnuli hrôzou! Priamo na pódiu sa Neckářovi stalo TOTO!

Zdroj: Instagram/VN

Ako rýchlo utekajú roky, zistil aj populárny český spevák Václav Neckář (77), keď spolu s bratom Janom Neckářom (72) oslávili 50. výročie založenia skupiny Bacily. Bolo to presne 4. augusta. Zaspomínali si na pekné, ale aj nepríjemné udalosti, ktoré kapelu sprevádzali. Tie druhé sa týkali najmä zdravia oboch, obzvlášť ale Václava, ktorý prekonal mŕtvicu a Bacily sa na dlhý čas odmlčali. Teraz sa ale opäť tešia z úspechov.

Veľmi nebezpečná situácia nastala takmer pred dvadsiatimi rokmi, presne v roku 2002, pri jazde autom bratov Neckářovcov po diaľnici."Šoféroval, išiel 130 a cestou zrazu prestal hovoriť," spomína Honza Neckář na Václavovu náhlu mozgovú príhodu. To zistili až v nemocnici, keď ho tam priviezla privolaná sanitka. Vašek sa odrazu nemohol hýbať, hovoriť, zabudol text. Honza sa o Vaška roky staral, varil mu a učil ho hovoriť. Až v roku 2011 začal spevák spievať a vrátil sa na pódiá. "Po mŕtvici som ťažko hľadal slová. Nemohol som si spomenúť na dosť vecí, napríklad na text piesne. Nazýva sa to afázia. Niekedy mi niečo vypadne aj dnes, ale dal som to. Vďaka rodine a ľuďom okolo mňa," priznal Václav, ktorý sa bez brata stále nezaobíde. 

Doteraz má Vašek Neckář s koordináciou pohybu problémy. "Než na to javisko vylezie, mám pocit, že tam nedolezie. V momente, keď a tam objaví, vidí, že tam to publikum je, že z neho ide tá energia, on ju prijme a naraz ožije," zveril sa v relácii My dvaja a čas skladateľ a hudobník Jan Neckář. Václav ale akoby nechcel vnímať svoj hendikep. Občas si na pódiu trúfne aj na nejaký svoj povestný tanečný kúsok.To sa mu nedávno takmer vypomstilo pri jednej otočke. "Tým, že má trošku problém s ľavou nohou, tak keď je niekde na pódiu, čo sa niekedy stane, že sú tam nerovnosti, alebo je pristavené pódium a tá podlaha tam nie je celkom presne v rovine, tak sa nielen on, ale aj my môžeme zakopnúť. Jemu sa to väčšinou stane, takže ho potom chytáme," prezradil Honza.

Pozrite si skvelú pieseň Půlnoční, ktorú nahral Vašek po dlhej odmlke po mŕtvici:

Čo presne sa udialo a ako reagovali diváci na hrozivú situáciu, vedia len oni. Vašek si ale z toho veľkú hlavu nerobil. Keď sa ho pýtali v magazíne Sedmička, čo sa vlastne udialo, rýchlo si spomenul. "Myslíš minulý týždeň v Žďári nad Sázavou? Tam bolo veľa stojanov a málo miesta. Keď som sa zatočil, letel som s mikrofónom," v krátkosti objasnil nehodu, ktorá prebiehala rovno pred očami vystrašených divákov. Nejednému vzhľadom k okolnostiam iste napadlo, či sa pred ich očami nedeje niečo vážne. "Trochu karambol, ale zvládli sme to. Ani sme sa nezastavili a behom hry sa všetko napravilo a bolo to dobré," pokojne skonštatoval, akoby sa vlastne ani nič nestalo, postihnutý spevák, ktorého krédo je vraj známe Nehádzať flintu do žita! .     

Bratia Neckáři dnes:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Supraphon (@supraphon)

Nedávno zas pre zmenu postihol vážny zdravotný problém Honzu, práve keď sa vybral navštíviť brata Vaška do teplických kúpeľov. Mal namále, keď ho brala do nemocnice sanitka. Poriadne vystrašil ako svojho brata, tak aj svojich blízkych a priateľov. "Mal som infarkt," prezradil Aha! s tým, že musel podstúpiť v nemocnici katetrizáciu. Teraz sa už vraj cíti dobre. Občas sa s bratom pohádajú, ale nevedia si predstaviť život jeden bez druhého. "Hádame sa a často. Ale do krvi to nikdy nebolo. Ak máme na niečo odlišné názory, tak sa vždy snažíme dospieť k nejakému konsenzu. Ale je pravda, že často sa pred koncertom o niečom tak hádame, že si naši kolegovia myslia, že sa koncert ani nezačne. On ale začne vždy," priznal Honza a Vašek dodal: "Máme sa stále radi!" 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie