Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tak predsa! To, o čom sa dlho len rozprávalo, teraz Ivana Gottová potvrdila!
Zdielať na

Tak predsa! To, o čom sa dlho len rozprávalo, teraz Ivana Gottová potvrdila!

Archívna reportáž

Konečne sa objavila dlhoočakávaná správa, v ktorej vdova po Karlovi Gottovi († 80) oznámila, že sa verejnosť môže tešiť na premietnutie dokumentu Karel od renomovanej režisérky Olgy Malířovej Špátovej. Jeho smrť síce nedovolila autorke natočiť celkom všetko presne tak, ako si predstavovala, to však nič nemení na tom, že dokázala vďaka úprimnej otvorenosti majstra predstaviť jeho doteraz neznámy súkromný život, v ktorom ukázal aj svoj nadhľad a zmysel pre humor.

Už pred nejakým časom avizovala vdova po Karlovi Gottovi, že odkladaná premiéra dokumentu Karel kvôli covidovým opatreniam bude tento rok v októbri. Pôvodne sa mala uskutočniť vlani na ročné výročie jeho úmrtia. Teraz však potešila fanúšikov majstra správou na sociálnej sieti, že si dokument budú môcť pozrieť aj o niečo skôr. Unikátny film o živote českej legendy by sa mal tak konečne dostať k divákom. Pár divákov ho malo možnosť vidieť už vlani v septembri počas otváracieho večera Febiofestu v Prahe. Zakrátko potom sa však kvôli covidu uzavreli všetky priestory pre divákov a plánovaná premiéra bola v nedohľadne. 

"Milí Karlovi priaznivci, verím, že sa už rovnako ako celý náš tvorivý tím tešíte na premiéru dokumentu KAREL. Čaká nás začiatkom októbra, ale je tu možnosť vidieť dokument režisérky Olgy Malířovej Špátovej aj skôr. Rada by som vás pozvala na špeciálnu predpremiéru, ktorá sa uskutoční v sobotu 18. septembra o 19.00 h v jedinečnom priestore plzenského amfiteátra Lochotín," potvrdila dlhoočakávanú novinku vdova Ivana Gotová na oficiálnom instagramovom profile Karla Gotta, ktorý spravuje. Tam pravidelne informuje jeho sledovateľov o aktualitách, ako napríklad nedávno o vydaní autobiografie majstra.

Pozrite si trailer k očakávanému dokumentu Karel:

"Na tomto mieste Karel sám niekoľkokrát vystúpil pred desiatkami tisíc divákov a určite by bol rád, že film uvedieme práve v jeho rodnej Plzni. Po dohode s organizátormi sme sa rozhodli venovať časť výťažku z predpremiéry plzenskej Nadácii pre transplantáciu kostnej drene," prezradila Ivana Gottová aj charitatívny cieľ premietnutia dokumentu. Práve v tomto meste sa začala cesta za slávou tohto najúspešnejšieho českého inerpreta populárnej hudby, ktorý sa dokázal presadiť aj v zahraničí, najmä v susednom Nemecku a veľkú popularitu si získal aj v bývalom Sovietskom zväze.

 Správa o predpremiére očakávaného dokumentu o maestrovi Karlovi Gottovi potešila mnohých fanúšikov:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Ako sa uvádza v popise k dokumentu, Karel Gott sa v ňom vydáva po stopách svojho života na miesta, ktoré zohrali v jeho živote dôležitú úlohu. Odhaľuje neznáme zákulisie svojich koncertov, ako aj život s rodinou a iné momenty z jeho intímneho života, ktoré sa inak snažil pred verejnosťou chrániť. Zaujímavé sú aj pohľady na majstra, kde ho možno vnímať aj ako nadšeného maliara, milujúceho manžela a otca štyroch dcér. Vďaka jeho snahe o úprimnosť môžu diváci uvidieť autentické zábery z  jeho domáceho prostredia, či už v Prahe, na chate alebo aj na miestach, kde prežil detstvo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie