Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Hviezdny spevák rebeluje! Spieva PROTI opatreniam a očkovaniu po vlastnej trpkej skúsenosti!
Zdielať na

Hviezdny spevák rebeluje! Spieva PROTI opatreniam a očkovaniu po vlastnej trpkej skúsenosti!

Hoci sa kde-tu objavujú aj medzi hviezdami šoubiznisu jednotlivci spochybňujúci nutnosť prísnych opatrení, ako aj bezpečnosť vakcín, väčšinou je to naopak. Mnohé, aj svetové hviezdy sa jednoznačne stavajú na stranu proočkvacej osvety a vyzývajú ľudí, aby neváhali v záujme čo najskoršieho vysporiadania sa s pandémiou. O to prekvapivejšie je, že sa na opačný breh postavil skutočne priam legendárny spevák a jeden z najlepších gitaristov sveta - Eric Clapton.

Slávny britský muzikant a spevák, 76-ročný Eric Clapton, sa stal azda najvýraznejším hlasom medzi známymi osobnosťami, ktoré protestujú proti tvrdým lockdownom, ktoré už rok a pol striedavo sužujú ekonomiky štátov, ale ovplyvňujú aj ľudské osudy. Niet však pochýb, že opatrenia zachraňujú ľudské životy, no práve očkovanie proti covidu má byť cesta, ako sa zbaviť aj nepopulárnych prísnych nariadení hygienikov. No Claptonovi sa ešte viac ako opatrenia nepozdáva práve očkovanie, píše magazín Rolling Stone.

Eric Clapton sa pritom stal odporcom očkovania až potom, čo sa sám nechal zaočkovať. "Vzal som si prvú dávku AstraZeneca a hneď som mal ťažké reakcie, ktoré trvali desať dní. Nakoniec som sa zotavil a bolo mi povedané, že do druhej injekcie uplynie dvanásť týždňov. No už o šesť týždňov neskôr mi ju ponúkli a tak som si dal aj druhú injekciu AZ, hoci už s trochu väčším vedomím o možných komplikáciách," opísal Clapton svoju skúsenosť, ktorá sa ale týmto neskončila.

Toto je Claptonova rebélia stelesnená v piesni, ktorú si za dva dni pozrelo vyše 850 tisíc ľudí a v komentároch speváka za tento počin velebia:

Po druhej dávke sa jeho stav rapídne zhoršil. "Reakcie boli katastrofálne, ruky a nohy som mal buď ako zmrznuté, necitlivé, alebo pálili a dva týždne boli celkom nepoužiteľné, bál som sa, že už nikdy nebudem hrať. Ale propaganda tvrdila, že vakcína je bezpečná pre každého...," podelil sa s trpkou skúsenosťou muzikant, ktorý trpí periférnou neuropatiou a podľa jeho slov sa nemal k vakcíne ani priblížiť, no nikto mu to predtým nepovedal. Preto sa následne začal sám zaujímať o možné reakcie, neraz aj fatálne, ako sa najmä v prípade vakcíny AstraZeneca ukázalo, aj preto sa ňou už na Slovensku neočkuje.

Clapton sa v rebélii spojil s ďalším známych muzikantom, Van Morrisonom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Eric Clapton (@ericclapton)

Clapton sa vo svojej rebélii rozhodol, že už "nebude vystupovať na žiadnom pódiu, kde bude diskriminované publikum". Ešte v decembri 2020 účinkoval v antilockdownskej piesni Vana Morrisona "Stand and Deliver", teraz vydal aj vlastnú skladbu This Has Gotta Stop, teda Toto musí skončiť, kde v refréne spieva: "Toto musí skončiť, čo je veľa, to je veľa, už viac tieto kecy neznesiem". Clapton napísal aj list, kde obvinil "propagandu" z preceňovania bezpečnosti vakcíny. "Naďalej kráčam cestou pasívnej vzbury a snažím sa držať líniu, aby som mohol aktívne milovať svoju rodinu, ale je ťažké hrýzť si do jazyka s tým, čo teraz viem," napísal Clapton. Mnoho ľudí je z jeho postoja nadšených, no obrovská skupina fanúšikov, no azda najmä kolegov, jeho správanie odmieta: "Okamžite som sa dočkal pohŕdania a opovrhnutia". To len dokazuje, že spoločnosť je v tejto téme mimoriadne rozpoltená a neutíchajúca odborná diskusia je veľmi potrebná.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie