Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vojtěch Dyk hlási KONIEC po 12 rokoch: Pokračujeme každý svojou cestou!
Zdielať na

Vojtěch Dyk hlási KONIEC po 12 rokoch: Pokračujeme každý svojou cestou!

Na svojej umeleckej dráhe sa populárny herec Vojtěch Dyk (37) venuje vo výraznej miere aj spevu. Aj odborníci uznávajú, že má skvelý hlas. Dáva si zároveň záležať aj na výbere piesní, ktoré interpretuje a nečudo, že z neho vyrástol jeden z najlepších a najobľúbenejších českých spevákov. Na začiatku bol členom populárnej skupiny Nightwork spolu s Jakubom Prachařom, ale v čase ich najväčšej slávy ju opustil. Potom začal účinkovať so skupinou B-Side Band. S tým je už ale tiež koniec.

​Na prekvapenie snáď všetkých fanúšikov Vojtu Dyka a skupiny B-Side Band sa na sociálnych sieťach objavil nečakaný oznam. "Milí priatelia, fanúšičky, fanúšikovia, chceli by sme vám oznámiť, že spolupráca Vojtěcha Dyka & B-Side Bandu končí. Ďakujeme vám za krásnych 12 rokov. Bolo to s vami skvelé. Zažili sme spolu veľa úžasných koncertov, festivalov, rôznych neobyčajných vystúpení a veľmi sme si to užili. Nemizneme z hudobného sveta, nebojte sa," uviedli členovia skupiny vo svojom oficiálnom vyhlásení.    

Na vysvetlenie k tomu pridali: "Pokračujeme každý svojou cestou. Vojtěch Dyk ako Vojtěch Dyk. B-Side Band ako B-Side Band. Všetci v rôznych hudobných projektoch. Môžete nás sledovať na samostatných profiloch DYK a B SIDE BAND." O ich ďalšej úspešnej ceste nemožno vôbec pochybovať, veď patria už roky k najobsadzovanejším kapelám. Založil ju v roku 2006 trúbkar Josef Buchta a skladá sa z osemnástich inštrumentalistov. Okrem Dyka v ňom účinkovalo veľa známych spevákov, ako Matěj Rupert, Tereza Černochová, Martin Chodúr, či Dan Bárta. 

Vypočujte si pieseň Beat ve Swingu od Vojtěcha Dyka a B-Side Band: 

Vlani dokončili koncerty na oslavu desať rokov spolupráce s Vojtěchom Dykom vystúpením v Slavkove pri Brne pred koncertom Stinga. V decembri oznámili, že chcú vydať nový album čisto s členmi B-Side Band a ukázať talenty jej jednotlivých členov. "Je to pre nás nová etapa, obdobie nových výziev," vysvetľoval Josef Buchta  na margo rozhodnutia ukázať, koľkých skvelých spevákov, aranžérov, textárov a skladateľov je medzi ich hudobníkmi. Nevedno, či už vedeli, že sa od nich Vojtěch Dyk osamostatní, alebo im on uvoľnil priestor na ich popud. Jedna jeho fanúšička mu na jeho profile odkázala: "Tak ja plačem. Boli ste úžasní a toľko koncertov som absolvovala... Ale život ide ďalej a nech sa vám darí aj naďalej." On sám sa zatiaľ k tomu nevyjadril, no rozhodne z hudobnej scény nemizne - s Jakubom Prachařom spustili nový, veselý hudobný projekt Tros Discotequos.

Vojtech Dyk s kapelou B-Side Band oznámili koniec hudobnej spolupráce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie