Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na TOTO Ivana nekývla, Dominika rovno odmietla! Priživovanie sa na Gottovom mene?!
Zdielať na

Na TOTO Ivana nekývla, Dominika rovno odmietla! Priživovanie sa na Gottovom mene?!

Archívna reportáž

Ako to už na svete chodí, ľudia vymyslia hocičo, len aby na tom profitovali. Trochu citlivou témou je ale meno zosnulého Karla Gotta (†80), ktorý je českou ikonou. Iba nedávno otvorili v Prahe kaviarerň s názvom Café Karel, kde je vďaka množstvu fotografií v interiéri jasne vidieť, že sa jedná o Karla Gotta. Ktovie, čo si o tom myslí vdova Ivana Gottová (47), ktorá si vždy uzurpovala práva na všetko spojené s jej zosnulým manželom. Otázne je, či tým neporušili jej výsadné práva na jeho meno, majitelia to však odmietajú.

​S menom Karla Gotta sa viazal vždy úspech, zrejme práve preto sa rozhodli majitelia novootvorenej kaviarne nazvať ju práve po ňom. Aj keď v ich názve je iba prvá časť jeho mena, každému je jasné, že ide o Zlatého slávika. Interiér podniku zdobia jeho fotografie od dlhoročného dvorného fotografa Františka Jiráska a predmety, ktoré mu patrili, či ich mal vo svojich rukách. Spočiatku uvažovali aj o angažovaní jeho dcéry Dominiky, ktorá mala prísť kaviareň otvoriť a byť akýmsi "garantom", z čoho by jej plynul pravidelný mesačný príjem, ale ona to prekvapivo odmietla.

Na Ivanu Gottovú sa ale majitelia neobrátili vôbec. "Na súhlas Ivany Gottovej nie je dôvod. To nie je kaviareň Karla Gotta, volá sa to Café Karel. Je to pre jeho fanúšikov, nemá to nič spoločné s jeho rodinou, okolo Ivany, jeho dcér a podobne. Využívame tu veci, ktoré mal Karel rád, teda nemecké pivo, Plzeň, venčeky, budeme robiť Majstrov tanier, čo je jedlo, ktoré miloval," uviedol pre eXtra.cz Miroslav Kolodziej, jeden z majiteľov. Ide o expriateľa Šárky Rezkovej, u ktorej Dominika bývala, keď sa rozhodla pred dvomi rokmi odísť od Tima. Tým druhým je novinár Luboš Procházka, ktorý je podľa jeho slov konateľom a spoločníkom spoločnosti, ktorá kaviareň prevádzkuje."Nápad sa zrodil už po Majstrovom odchode. Vytvoriť miesto, kde sa budú môcť stretávať jeho fanúšikovia z Česka a ďalších krajín. A to sa podarilo," vysvetľoval aktuálne pre Expres.cz.

Vypočujte si pieseň Kávu si osladím v podaní jedinečného Karla Gotta: 

Ku Gottovi mal Procházka blízko, často s ním robil rozhovory a svoje spomienky na neho zverejnil aj v knihe, ktorú vydal po jeho skone. Nepripúšťa, že by ho v jeho novej kaviarni komerčne využíval. Jeho spoločník Kolodziej k tomu vyjadril kriticky na konto vdovy po Karlovi: "My sme sa o tom bavili. Presne to, čo sme urobili, to by mal byť pravý odkaz Karla Gotta. To by mala Ivana robiť. Nie to, že zhrabla peniaze za koncerty, za knihu - a ďalej nič. Toto pripomína, že tu bol, že existoval. Hráme tu jeho piesne. Včera tu bol Felix Slováček, majú doraziť aj ďalší jeho kamaráti, niektorí nám sľúbili , že nám dajú rôzne veci spojené s Karlom. Dávame si pozor na práva, ale mala by sa mu vzdať pocta. My nijako na jeho mene neparazitujeme. Na myšlienku kaviarne s odkazom na legendárneho speváka je hrdý, návštevnosť ukáže, čo si o tom myslie ľudia.

Cafe Karel sa teší priazni návštevníkov a fanúšikov maestra Karla Gotta: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Café Karel (@cafe_karel)

Súvisiace články

Najčítanejšie