Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Provokuje alebo nie je duševne v poriadku?! Blonďatá speváčka tvrdí, že je JAPONKA!
Zdielať na

Provokuje alebo nie je duševne v poriadku?! Blonďatá speváčka tvrdí, že je JAPONKA!

Archívna reportáž

Akoby nestačilo, že má po otcovi taliansko-americké korene a po mame zas írsko-americké. Speváčka Gwen Stefani (53) sa tak nejako stále hľadá. Nemala problém sa už minulosti identifikovať s indickou kultúrou, keď chodila s Indom, neskôr s africkou, prednedávnom nosila dredy a najnovšie sa cíti byť pre zmenu Japonkou. Hovorí o tom s takou suverenitou, až si proti sebe obrátila ľudí, ktorí majú skutočný pôvod v týchto cudzokrajných kultúrach.

​Prednedávnom sa Gwen oduševňovala v rozhovore pre Allure, aký veľký vplyv mala na ňu japonská kultúra. Keď bola malá, jej otec do Japonska často pracovne cestoval. Spomínala, že neskôr vycestovala do Harajuku, v tokijskej štvrti Šibuja, ktorá je známa obchodmi s elektrotechnikou a oblečením a poslúžila jej ako inšpirácia pre jej líniu vôní Harajuku Lovers. Povedala, že sa považuje za "super fanúšičku" japonskej kultúry.

"To bol môj japonský vplyv a bola to kultúra, ktorá bola taká bohatá na tradície, ale zároveň taká futuristická, s takou pozornosťou k umeniu a detailom a disciplíne, a to ma fascinovalo," zverila sa Stefani. "Bože môj, som Japonka a nevedela som o tom," zajasala objavne Gwen a ešte raz to zdôraznila. Stefani už dlho čelí obvineniam z neoprávneného kultúrneho privlastňovania, tzv. apropriácie, počnúc vydaním jej albumu Love v roku 2004. Na turné k nemu si do programu vybrala štyri japonské tanečnice.

Pripomeňe si jeden z veľkých hitov speváčky:

"Malo by byť v poriadku inšpirovať sa inými kultúrami, pretože ak to nie je dovolené, tak to ľudí rozdeľuje, nie?" namietala voči rozpačitým, až negatívnym reakciám. Pochopiteľne, tie sa začali valiť, ako je v tejto politicky korektnej dobe bežné. Gwen sa snažila situáciu zachraňovať tým, že to tak nemyslela, išlo len o "nepochopenie". V tomto prípade skutočne nešlo o provokáciu, len nešťastne podané vyjadrenie obdivu. Možno si to nabudúce Gwen rozmyslí, keď sa bude opäť raz cítiť byť niečím alebo niekým iným.

Gwen skutočne ani trochu nevyzerá ako Japonka, no tak trochu už nevyzerá ani ako ona:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GXVE Beauty (@gxvebeauty)

Pre ženu

Najčítanejšie