Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Otec Britney šokuje slovami o jej stave: Je na tom oveľa horšie, ako si verejnosť predstavuje!
Zdielať na

Otec Britney šokuje slovami o jej stave: Je na tom oveľa horšie, ako si verejnosť predstavuje!

Archívna reportáž

Popová hviezda Britney Spears (39) sa pohybuje vo svete šoubiznisu už od detstva. To sa iste hlavnou mierou podpísalo nad jej podlomenom psychickom zdraví. Taká mega popularita a s ňou spojené priam hysterické správanie jej fanúšikov nemohli nepoznačiť citlivú dušu ešte len vyvíjajúceho sa dievčaťa. Aj keď dospela, tlaky médií a verejnosti nepoľavili a v jeden moment sa psychicky zrútila. V tej chvíli jej nikto skutočne nepomohol, dokonca ani jej najbližší, a skončila na psychiatrii. Odvtedy sa dostala pod správu svojho otca, čo on, ako opatrovník, vraj naplno využil a je podozrenie, že sa na jej konto aj riadne obohacoval.

Mnohí tínedžeri túžia po sláve, ale netušia, aké náročné je obstáť a vydržať pri plnom psychickom zdraví v tak dravom a nemilosrdnom prostredí, aký vládne v šoubiznise. Nečudo, že na rozptýlenie si mnohí umelci pomáhajú alkoholom, drogami či liekmi.  Často ich kombinujú navzájom a je to skôr zázrak, keď sa nedostanú do závislostí. Ani Britney Spears sa tomuto, žiaľ, nevyhla. V jej prípade ale na to doplatila pomerne bezprecedentne stratou slobody, keď ju po psychickom zrútení zbavili dokonca svojprávnosti. Ako ináč, ukazuje sa, že pritom išlo aj, či predovšetkým - o peniaze. 

Jamie Spears ale tvrdil, že jeho jediným cieľom bolo "zachrániť" problémovú dcéru. "Niet pochýb o tom, že opatrovníctvo zachránilo pani Spears pred katastrofou, podporil ju, keď to najviac potrebovala, ochránil ju a jej povesť pred poškodením a uľahčil obnovenie jej kariéry," stálo v komentári informovaného zdroja v podaných dokumentoch o odstúpení Jamieho z funkcie opatrovníka na súd. Iste mu nemožno odoprieť jeho zásluhy, ale zrejme to, čo rozhodlo, aby sa ujal riadenia života svojej dcéry, bola bohatá odmena. Tú si vedel raj aj nie vždy celkom legálne pre seba z jej postupne opäť nadobudnutého majetku premiestniť na svoj účet. Britney napriek svojej krehkej psychike musela kvôli peniazom opäť vstúpiť do súkolia šoubiznisu, aby dlhy nielen splatila, ale aj opätovne zbohatla.

Pozrite si video, ktoré zachytáva niekoľko nervových kolapsov na verejnosti:

V novom odvážnom vyhlásení otec Britney Spears tvrdí, že jeho dcéra bojuje "so závislosťou na liekoch a s vážnymi problémami s duševným zdravím", a uvádza, že je to "oveľa vážnejšie, ako si verejnosť predstavuje", píše portál NZ Herald. V súdnych dokumentoch tvrdí, že ľudia by ho "chválili", keby poznali "veľmi dôverné" podrobnosti okolo toho, aké vážne sú tieto problémy. V roku 2019, keď Jamie musel kvôli zdravotnej kríze dočasne odstúpiť z opatrovníctva dcéry, prevzala jeho funkciu Jodi Montgomery a spoločne s ním mala spravovať aj finančné aspekty zdravotnej starostlivosti o dcéru. Jamie Spears ale uviedol, že platiť účty za jej liečbu bolo jeho hlavnou úlohou a Montgomery dával 10 000 dolárov mesačne, náklady však často "presahovali túto sumu". Jamie sa vo vyjadrení zbavuje zodpovednosti za podávanie liekov na stabilizáciu psychiky ako napr. kontroverzné lítium, na ktorom vzniká závislosť. V dokumentoch si Jamie berie na mušku aj nového právnika Britney, Mata Rosengarta. Tvrdí, že jeho obvinenia voči nemu boli nepodložené a vágne. Dcéru sa snažil chrániť pred tými, ktorí sa ju snažili zneužiť. Vraj svedomito a verne vykonával funkciu správcu majetku. 

Britney podľa slov jej otca opäť bojuje so závislosťou a problémami s duševným zdravím:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears)

Je pravda, že Britney bola po jej excesoch finančne na dne a čelila súdnym sporom v hodnote 10 miliónov dolárov, a podľa neho to zmenil on. Teraz má jej majetok hodnotu zhruba 60 miliónov dolárov. Možno by ale mohla byť suma ešte vyššia, keby z nej Jamie nečerpal obrovské čiastky podľa svojej ľubovôle. Ak ho nahradí v opatrovníctve navrhnutý opatrovník Jason Rubin, prvým jeho  krokom by mala byť kontrola účtovníctva, aby sa zistilo, ako nakladal otec s financiami dcéry Britney. Ukazuje sa, že štedro dotoval aj právnikov, ktorí mu vyhrávali súdy s dcérou. Podľa jeho slov vraj tvrdo pracoval s tímom odborníkov, aby sa Britney uzdravila, aby sa opäť stretla so svojimi deťmi, o ktorých opatrovníctvo prišla, a aby pomohol oživiť jej kariéru.

Súvisiace články

Najčítanejšie