Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Posedí si slávny spevák navždy v base..? Obvinenia sú veľmi vážne!
Zdielať na

Posedí si slávny spevák navždy v base..? Obvinenia sú veľmi vážne!

Zdroj: SITA

Okrem pandémie, ktorá sa viaže na covid-19, je tu ešte iná pandémia. Postupne vychádza najavo aj vďaka hnutiu #MeToo, že pandémia mužského násilia voči ženám trvá oveľa dlhšie a má aj nespočetne veľa obetí. V súčasnosti sa vyšetruje čoraz viac takýchto prípadov v súvislosti s vplyvnými osobami mužského pohlavia. Iste je namieste veľa otázok, či to niektoré ženy nezneužívajú, ale v prípade rapera Roberta Sylvestra Kellyho (54) to s najvyššou pravdepodobnosťou neplatí.

R. Kelly je americký rapper a R&B spevák, textár a hudobný producent. Počas svojej kariéry spolupracoval s mnohými hudobníkmi ako sú Aaliyah, Michael Jackson, Akon, Chris Brown, Quincy Jones, Jay-Z či Whitney Houston a získal dvadsaťštyri nominácií na cenu Grammy. Dlhodobo ale čelí aj obvineniam zo sexuálneho zneužívania žien a dievčat. Teraz je súdený na základe federálneho obvinenia z vydierania. Po desaťročiach obvinení a vyšetrovaní sa v stredu v Brooklyne začína proti nemu federálny súdny proces. Bude to prvý trestný proces, ktorému spevák čelí od roku 2008, keď bol oslobodený spod obvinení z detskej pornografie. Obeť odmietla zrejme pod jeho nátlakom napokon vypovedať.

​Vtedy bol R. Kelly predmetom aj iných pretrvávajúcich obvinení zo sexuálneho zneužívania žien a dievča, vrátane otázok týkajúcich sa jeho nezákonného manželstva so speváčkou Aaliyah, keď mala 15 rokov. Ale vďaka falošným papierom, ktoré jej dal Kelly podvodným spôsobom zadovážiť, bola už naoko plnoletá. Tieto aj iné obvinenia v posledných rokoch silneli a vyústili do nakrútenia dokumentárneho seriálu s názvom "Surviving R. Kelly". Spevák bol pôvodne zatknutý na základe týchto obvinení v júli 2019, ale jeho súdny proces bol odložený z dôvodu pandémie a problémov s plánovaním prípadov, ktorým čelí aj v iných štátoch.

R. Kellyho preslávil hit I believe I can fly, azda by si teraz naozaj želal lietať a utiecť tak pred spravodlivým trestom:

Svoju vinu nevyvrátil, a tak čelí obvineniu z vydierania, založenom na sexuálnom zneužívaní detí, únosoch a nútených prácach a ôsmim obvineniam z porušenia Mannovho zákona, ktorý zakazuje prepravu kohokoľvek cez hranice štátu za účelom prostitúcie. Proces sa bude sústrediť na šesť nemenovaných, žien, ktoré ho obvinili z týchto vážnych prečinov. Prokurátori tvrdila, že spevák mnohé z nich fyzicky týral, psychicky manipuloval a kontroloval aj mnohé aspekty ich života vrátane toho, kedy môžu jesť a používať toaletu. Ukázal sa ako jasný predátor, bez štipky empatie ku svojim obetiam.

R. Kelly bol v minulosti ženatý aj s krásnou, tragicky zosnulou speváčkou Aaliyah, ktorá mala v tom čase iba 15 rokov, ich manželstvo trvalo len rok:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aaliyah Haughton (@aaliyah)

Na zdôvodnenie obvinenia z vydierania prokurátori predložia obvinenia z ďalších trestných činov, ktoré nie sú zahrnuté v obžalobe. Jedná sa o sexuálne zneužívania a mohli by sa týkať až 14 osôb vrátane muža, ktorý podľa prokurátorov dosvedčí, že keď mal 17 rokov, pán Kelly na neho vyvíjal nátlak, aby mali sex. Obhajoba rapera bude pravdepodobne tvrdiť, že všetci obvinení sú "nespokojní fanúšikovia", ktorí s ním mali dobrovoľný sex, ale zmenili svoje výpovede pre peniaze. Anonymná 12-členná porota, v zložení siedmych mužov a piatich žien, bola zvolená minulý týždeň a zložila už aj prísahu. Sudkyňa Ann M. Donnelly, ktorá bude procesu na Federálnom okresnom súde v Brooklyne predsedať, počas troch dní už týchto potenciálnych porotcov vypočúvala . 

Súvisiace články

Najčítanejšie