Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Toto má byť nový poručník Britney?! Súd mu zatrhol opatrovateľstvo aj o vlastnú matku!
Zdielať na

Toto má byť nový poručník Britney?! Súd mu zatrhol opatrovateľstvo aj o vlastnú matku!

Archívna reportáž

Kauza okolo opatrovníctva americkej speváčky Britney Spears (39) sa riadne zamotáva. Niet sa čo čudovať, v hre sú milióny. Už od detstva, keď táto superstar nastúpila na svoju cestu za slávou, si toho toto v skutočnosti nešťastné žieňa užilo viac, ako drvivá väčšina jej slávnych kolegov. Kdekto ju za jej minulosť a excesy odsudzuje, veľká väčšina fanúšikov jej ale, naopak, fandí. No teraz ide naozaj do tuhého - konečne má šancu sa oslobodiť.

Iba teraz sa po 13 rokoch otec Britney Spears  dobrovoľne vzdal jej poručníctva, no neopomenul k tomu napísať dosť nechutné komentáre na margo dcéry a jej ochrancov. Iste ho musí riadne vytáčať nový právny tím jeho dcéry, ktorý ho chce nahradiť mužom s nie práve ideálnou minulosťou. Údajne ho kedysi súd odmietol ako opatrovníka vlastnej matky, ako píše portál Page Six. Podľa súdnych dokumentov, ktoré získali, Jason Rubin podal začiatkom roka 2020 žiadosť, aby sa stal dočasným, ale napokon aj trvalým opatrovníkom svojej matky Idy Rubin, pričom sa odvolával na problémy s jej duševným zdravím.

Právnický tím otca Britney začal okamžite pátrať v minulosti Jasona Rubina. ktorý je uznávaným súdnym znalcom v oblasti účtovníctva. Zistil, že po údajných duševných problémoch jeho matky požiadal o opatrovníctvo ako jej osoby, tak aj majetku. Informovaný zdroj potvrdil, že Jasonova matka má fond, ktorý bol tiež predmetom sporu, ale presné sumy v tomto prípade neboli zverejnené. Rubin v súdnych dokumentoch tvrdil, že matka trpela paranoidnou schizofréniou a jej duševné zdravie sa zhoršovalo.

Situácia sa pre Britney zásadne zmenila po jej júnovom vystúpení na súde:

​Problémom sa ukázalo byť to, že ako jeho matka Ida, tak aj brat Mark Rubin, proti tejto žiadosti namietali. Ida Rubin na súde povedala, že je "dostatočne spôsobilá na to, aby si sama vybavila zdravotné a finančné záležitosti". Jason sa však ohradil a na podporu svojich tvrdení predložil výpisy hovorov z mestskej polície v Las Vegas, ako aj správy o incidentoch z bezpečnostného tímu v bydlisku matky, ktoré vraj dokazujú, že žiadala policajtov o vykonanie "nezmyselných úkonov". Poskytol aj lekárske potvrdenie vypracované doktorom Gregory P. Brownom, ktorý podľa súdnych dokumentov napísal, že udalosti, ktoré preskúmal, "silne naznačujú prítomnosť psychózy". Po viac ako roku súdnych sporov však sudca osvedčenie lekára Browna neuznal a Jasonovu žiadosť zamietol.

Britney si naďalej ide so svojimi zvláštnymi videjkami tancov:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears)

Podľa záznamov súd zistil, že doktor Brown nikdy nevykonal osobnú anamnézu Idy Rubin a anamnézu urobil len na základe výpisov z hovorov e-mailovej korešpondencie s Idiným bezpečnostným tímom. "Okrem toho, hoci doktor Brown vyjadril obavy, že Idina duševná choroba môže byť nebezpečená tak pre ňu, ako aj pre iných, neposkytol žiadne fakty a záznamy potvrdzujúce, že Idina bezpečnosť je v ohrození," uvádza sa v súdnych dokumentoch. Súd nakoniec rozhodol, že Ida "už nejaký čas trpí duševnou chorobou", ale "je naďalej schopná postarať sa o seba a zvládnuť svoje každodenné činnosti". Justin Gold, právny zástupca Jasona, okamžite zareagoval. "V žiadnom prípade to neodzrkadľuje schopnosť pána Rubina riadne spravovať a chrániť majetok jednotlivca na základe jeho bohatých skúseností," vyjadril sa vo vyhlásení pre Page Six. No ak sa na toto pozadie pozrie ktokoľvek nezainteresovaný, je pravdepodobné, že nadobudne pocit, že čosi tu "smrdí". Snáď sa Britney skutočne nedostane po odchode otca z postu poručníka do ešte horších rúk.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie