Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Najväčší šok filmového festivalu! Donutil prišiel zanedbaný ako bezdomovec!
Zdielať na

Najväčší šok filmového festivalu! Donutil prišiel zanedbaný ako bezdomovec!

Archívna reportáž

Obľúbený český herec a rozprávač Miroslav Donutil (70) síce už dávno nepatrí do kategórie mladíkov, no akoby nestarol. Posledných 30 rokov vyzeral v podstate rovnako, vždy upravený elegán s nezameniteľným hlasom. O to viac prekvapilo, ako prišiel na zahájenie jedného z najuznávanejších filmových festivalov sveta do Karlových Varov.

Miroslav Donutil patrí medzi hercov, ktorých má rád asi každý. Niet mu čo vytknúť, vždy veľmi príjemný, skvelý herec, a fantastický rozprávač, ktorého príbehy bavia ľudí už roky. Úloha vo filme Pelíšky ho spravila už navždy nesmrteľným, no je to len jedna z dvojstovky filmových či seriálových rolí. 


Za zmienku určite stoja také skvosty ako Postrižiny, Černí baroni, Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Fany či Želary a mnohé ďalšie. A ďalšia je práve v procese tvorby.

Donutil bol hosťom aj v jojkárskom Inkognite:

​Práve filmová úloha, na ktorej Miroslav Donutil aktuálne pracuje, je za tým, že sa na červenom koberci 55. ročníka prestížneho Medzinárodného festivalu Karlove Vary ukázal v skutočne nelichotivej podobe. Zarastený, s nestrihanými vlasmi, pripomínajúci skôr človeka bez domova, ako slávneho herca. "Poviem k tomu len toľko, že je to proste pracovná záležitosť, manžel je herec a ja som s tým zmierená," vyjadrila sa stručne, ale jasne pre ŽivotVČesku.cz pani Zuzana Donutilová, s ktorou tvorí herec pár už pomaly 45 rokov.

​​Dodala, že Miroslav sa jednoducho musel nechať zarásť, a že sa práve koná filmový festival na tom nič nemení. Taký je osud hercov, napokon, nechať sa zarásť, či oholiť, je ešte to najmenej, čo pre rolu musia spraviť. Mnohí sú ochotní aj pribrať či schudnúť dvadsať či viac kíl, keď to rola vyžaduje. V každom prípade, aj cez zanedbaný vzhľad si Donutil stále zachováva šarm a fanúšikovia mu iste nemajú jeho zápal pre rolu za zlé. Fotku z festivalu si môžete pozrieť TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie