Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nelichotivé odhalenie! Milionárka Dara Rolins odmietala platiť, dostala sa do EXEKÚCIE!
Zdielať na

Nelichotivé odhalenie! Milionárka Dara Rolins odmietala platiť, dostala sa do EXEKÚCIE!

Archívna reportáž

S knihami spomienok sa priam roztrhlo vrece. Iba pred mesiacom vyšla výpravná autobiografická kniha zosnulého Karla Gotta, ktorú stihol napísať ešte pred svojím skonom. K svojmu významnému jubileu napísala knihu spomienok aj Jiřina Bohdalová (90). Okrem takýchto slávnych osôb majú potrebu napísať niečo zo svojich životných skúseností aj pomerne neznámi ľudia, ktorí v nich však spomínajú známe celebrity, jedným z nich je aj advokát JUDr. Karel Friml.

Meno advokáta Karla Frimla asi iba málokomu niečo hovorí, pokiaľ sa hlbšie nezaujímal o nehodu, pri ktorej prišiel o život človek. Teraz sa o tragédii, pri ktorej pod kolesami auta speváčky Dary Rolins skončil život 63-ročného skútristu, rozhodol napísať knihu a speváčku jej obsah iste veľmi nepotešil.

Obeťou hroznej nehody, ktorá sa stala ešte v roku 2010 a navždy zmenila život pozostalých, ako aj známej speváčky, bol Jindřich Rotrekl († 63). Udalosť sa odohrala v Šáreckom údolí v Prahe 10. júla. Bol pekný letný deň, všetko vyzeralo priam ideálne na užívanie voľných chvíľ kdesi v prírode. Aj dôchodca Rotrekl sa na skútri vybral ešte ráno na rybačku, z ktorej sa už vracal, aby zvyšok dňa strávil s rodinou, keď vošiel do osudnej zákruty. Privolaná záchranka ho previezla do nemocnice, kde o tri hodiny skonal. Na tejto tragickej udalosti mala veľký podiel práve speváčka Dara Rolins, svojou údajne nepozornosťou nedokázala zabrániť stretu s človekom na skútri a jej terénnym Mercedesom, v ktorom viezla aj svoju malú dcérku, a zachytila skúter s Jindřichom Rotreklom. Vtedy len 2-ročnej Laure práve údajne podávala niečo na pitie.

Súd bol plný emócií a rodina žiadala tvrdší trest a zároveň finančné odškodnenie, Dara sa však cítila byť nevinná:

​Rotrekl podľa nej v pravotočivej zatáčke vbehol do protismeru, kam práve vchádzala aj ona, a nešťastie bolo na svete. Začal sa zdĺhavý súdny proces, ktorý sa skončil podmienečným trestom pre speváčku a trojročným zákazom šoférovania. Pozostalí mali byť odškodnení sumou približne 1 milión českých korún. Proces viedol za stranu pozostalých JUDr. Karel Friml (86), ktorý sa rozhodol napísať knihu o svojom živote v službách práva s názvom Žil sem se spravodlivostí. V nej opisuje aj túto tragickú nehodu populárnej speváčky Dary Rolins a neopisuje ju práve v dobrom svetle. Friml poukázal na jej nedôveryhodné správanie počas vyšetrovania, keď menila svoje výpovede ohľadom opisu situácie v čase nehody, alebo ako sa v jej prospech objavil falošný znalecký posudok. Tvrdí, že speváčka sa dokonca zdráhala vyplatiť finančné prostriedky rodine, ktorá sa po strate manžela a otca ocitla v zúfalej finančnej situácii. Napokon, samotná Dara v novembri 2010 pre Blesk povedala, prečo necíti povinnosť niečo vyplácať: "A prečo by som to robila, keď ten človek vbehol do protismeru?"

Dara sa napriek hroznej udalosti spred viac ako 10 rokov teší zo života a najmä zo svojej dcérky Loly:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi)

Friml tvrdí, že speváčka ani s odstupom času nedokázala prejaviť súcit s úbohou rodinou. Advokát pripomenul v knihe aj skutočnosť, že ani tri upomienky, z toho jedna s doporučená, Rolins nepriviedli k tomu, aby si našla cestu do poisťovne a odškodné vyriešila. Nakoniec rodina podala návrh na exekúciu. "Až potom dostali pozostalí svoje peniaze podľa rozhodnutia súdu. Keďže vodič a jej právni zástupcovia nezabezpečili, aby bolo odškodnenie vyplatené včas a riadne v súlade s rozhodnutiami súdu, stálo ju to ďalšie státisíce na trovách exekúcie. Z vlastného vrecka a zbytočne," prezradil výsledok sporu o spravodlivé odškodnenie. Dara Rolins by mala zrejme námietky, vinu si doteraz priznať nechce a na všetko ohľadom tejto udalosti by iste najradšej zabudla.  

Súvisiace články

Najčítanejšie