Oblačno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Šok pre člena slávnej kapely! Vyhodili ho, lebo sa nedal očkovať, hoci mu to neodporúčal ani lekár!
Zdielať na

Šok pre člena slávnej kapely! Vyhodili ho, lebo sa nedal očkovať, hoci mu to neodporúčal ani lekár!

Zdroj: youtube/screenshot

Už nejakú dobu rozdeľuje spoločnosť na celom svete názor na vakcináciu proti covidu-19. Dokonca ani najlepší priatelia či rodinní príslušníci sa nemusia zhodovať v tomto ohľade a dochádza medzi nimi k nepríjemným hádkam a napätiu. Spory medzi sebou pritom vedú aj renomovaní odborníci na oboch názorových stranách, a tak nečudo, že mnoho ľudí je zmätených. Celkom jasno ale majú zjavne štyria členovia slávnejy kapely The Offspring, ktorí sa rozhodli obetovať piateho.

Odlišný názor na ochranu očkovaním pred covidom stál miesto v známej americkej kapele The Offspring bubeníka Peta Paradu (48), ako informoval sám hudobník svojich sledovateľov na Instagrame. Pete, ktorý od detstva trpí zápalovým postihnutím periférnych nervov považuje v jeho prípade očkovanie za riskantné. Navyše, podľa vlastných slov prekonal koronavírus ešte minulý rok, našťastie, iba s miernymi príznakmi.

Ešte prednedávnom by možno talentovanému hudobníkovi azda ani vo sne nenapadlo, že pre taký zdanlivo banálny dôvod, akým je očkovanie proti novému typu vírusu, ho vyhodia z kapely, v ktorej pôsobí už  celých 14 rokov. Bubeník pritom tvrdí, že má hneď dva dôvody, prečo je namieste odmietnuť vakcínu. Prvým je ten, že dostal covid pred viac ako rokom a mal len mierne príznaky. "Som si teda istý, že by som to opäť zvládol,“ napísal na sociálnej sieti. Druhým je jeho autoimunitné ochorenie. "Nie som si už tak istý, či by som prežil ďalšie postvakcinačné kolo Guillain-Barrého syndrómu,“ dodal. Očkovať sa preto odmietol, aj na základe odporúčania jeho lekára. Tento zriedkavý zdravotný problém, pomenovaný podľa jeho objaviteľoch, pri ktorom imunitný systém tela útočí na nervy a poškodzuje ich, spôsobuje v závažných prípadoch slabosť a dokonca paralýzu, ako aj zlyhanie dýchania, nejde teda o zanedbateľné komplikácie.

Zaspomínajte si na hit kapely The Offspring, ktorý im priniesol koncom 90. rokov obrovský úspech a slávu po celom svete:

Hudobník uviedol, že prejav Guillain-Barrého syndrómu zažil prvýkrát v detstve a jeho účinky sa postupne počas jeho života zhoršovali. Podľa jeho názoru riziká spojené s očkovaním proti covidu pri tejto chorobe ďaleko prevyšujú výhody. Britská charitatívna organizácia GAIN - "Guillain-Barré & Associated Inflammatory Neuropathies" však napriek tomu odporúča, aby sa ľudia s anamnézou syndrómu nechali úplne zaočkovať nakoľko prínosy podľa nich aj v tomto prípade prevyšujú riziká. Zrejme práve to si osvojili aj členovia kapely a Paradu sa rozhodli napriek jeho argumentom vylúčiť.

Vačšina fanúšikov vyjadrila hudbníkovi v komentároch pod príspevkom podporu, avšak našli sa aj takí, ktorí označili jeho rozhodnutie neočkovať sa za sebectvo:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pete Parada (@peteparada)

Parada zdôraznil, že nemá žiadne negatívne pocity voči kapele. "Robia to, o čom veria, že je pre nich najlepšie, zatiaľ čo ja robím to isté,“ napísal o tomto zdanlivom paradoxe a dodal, že ľudia by sa podľa neho mali mať možnosť slobodne rozhodnúť pre vakcínu a to bez nátlaku. Zaujímavosťou je, že líder kapely, gitarista a spevák Dexter Holland má doktorát z molekulárnej biológie, ktorý v roku 2017 obhájil záverečnou prácou, ktorá bola zameraná na identifikáciu mikroRNA sekvencií vo víruse HIV, zrejme práve pre svoj odborný názor preto nepripúšťa akékoľvek pochybnosti o prospešnosti vakcíny. Hoci Pete rozhodnutie akceptuje, netají, že sa ho dotklo. "O svoj príbeh sa chcem podeliť, aby ktokoľvek iný, ktorý práve teraz zažíva agóniu a izoláciu, vedel, že nie je úplne sám," povzbudil svojich sledovateľov na Instagrame hudobník, ktorý sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastní blížiaceho sa turné kapely Offspring, ktoré sa začína 8. augusta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie