Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hviezdny český spevák Václav Neckář ochromený strachom! Bol to infarkt!
Zdielať na

Hviezdny český spevák Václav Neckář ochromený strachom! Bol to infarkt!

Zdroj: blesk.cz

Bratia Neckářovci, Václav (77) a Jan (72), sú nerozlučnou dvojicou celý život. Azda aj vďaka ich blízkemu vzťahu bol mladší Honza pri Vaškovi v krušných chvíľach, keď mu šlo doslova o život. Teraz to bolo naopak - chvíle hrôzy zažíval Vašek, keď srdce jeho brata začalo zlyhávať.

Nedávno mal vážny zdravotný problém mladší z hudobného dua Neckářovcov, 72-ročný Honza, a to práve v čase, keď sa vybral navštíviť brata Vaška do kúpeľov. Jeho život vraj visel na vlásku už počas prevozu sanitkou do blízkej nemocnice a poriadne vystrašil nielen brata, ale aj jeho blízkych a priateľov. Detaily popísal pre český denník Ahaonline.cz.

​Dnes je už Jan Neckář, našťastie, v poriadku, ale v nemocnici musel podstúpiť náročný chirurgický zákrok, takzvanú katetrizáciu srdca. "Mal som infarkt," prezradil dôvod náhleho prevozu do nemocnice. Predtým ho najskôr bolelo rameno, potom už nemohol v noci ani dýchať. "Už sa cítim dobre," povedal na margo svojej aktuálnej zdravotnej situácie. Zjavne je už všetko bv poriadku, keď si aktuálne užíval víkend spolu s bratom a ich fanúšikmi na Máchovom jazere, kde sa konalo  tradičné stretnutie s ich fanklubom. Tohto roku to bolo už po 35-krát a nechýbala ani obvyklá plavba parníkom po jazere, čo využil Vašek, aby si na chvíľu zobral do rúk kormidlo.  

 Zapomínajte si na hit bratov Neckařových z roku 1985 s názvom My to spolu táhnem dál:

Večer mali naplánovaný malý koncert v jedálni kempu a po ňom táborák spojený s opekaním špekáčikov. Na koncerte všetkých dojala hneď prvá Vaškova slávna pesnička s romantickou melódiou aj textom, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, a nálada bola skvelá. Ostáva veriť, že sa v podobnej zostave stretnú pri dobrom zdraví všetci účastníci tohtoročného stretnutia. Samotný slávny Vašek Neckář totiž bojuje so zdravotnými problémami už roky. Okrem mŕtvice mal Vašek pred piatimi rokmi aj problémy so srdcom, kvôli ktorým podstúpil katetrizáciu srdca ako teraz Jan. "Každý deň je krásny. Aj ten, ktorý prepršal," nestráca ale napriek trápeniam optimizmus Vašek a teší na ďalšie koncerty. 

Václav Neckář aj napriek zdravotným problémom a hrozbou pandémie naďalej aktívne koncertuje:

Medzi Vaškom a Janom je akési zvláštne puto napriek tomu, že nie sú dvojičky. Už od detstva sú prepojení, spolu začali aj vystupovať a Jan je autorom tak veľkých hitov, ako  Stín katedrál, či rytmická Doktor Dam Di Dam. Aj vďaka neustálej prítomnosti brata je dnes Vašek v dobrom stave. Keď ho v roku 2002 postihla mŕtvica, práve Honza hneď zavolal na záchranku, čím mu zachránil život a dal nádej na dobrú rekonvalescenciu. Pred piatimi rokmi podstúpil Vašek katetrizáciu a teraz musel absolvovať rovnaký zákrok aj Jan. Podstatné je, že sa vydaril a bratia sa snáď ešte dlhé roky budú tešiť vzájomnej prítomnosti. Slovenských fanúšikov potešia už čoskoro - v septmebri majú v Bratislave a Košiciach naplánované dva jubilejné koncerty k 50. výročiu ich účinkovania na scéne, s názvom Václav Neckář a Bacily - Príbehy, piesne a balady.   

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie