Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Sklovská (55) je po "generálke"! Počas pandémie absolvovala mnoho zákrokov!
Zdielať na

Sklovská (55) je po "generálke"! Počas pandémie absolvovala mnoho zákrokov!

Archívna reportáž

Speváčka Sisa Sklovská (55) je známa nielen mocným hlasom, ale aj svojím temperamentom a životným optimizmom. Posledné mesiace ale neboli pre ňu ľahké, najmä čo sa týka zdravotného stavu. Hoci sa stále cíti byť duchom mladá, telo už predsa len hlási, že najlepšie roky má pomaly za sebou. A tak sa musela zveriť dorúk doborníkom.

Začiatkom roka podstúpila Sisa Sklovská operáciu čeľuste, predtým aj kĺbov a chodidiel. Zúfalstvu nepodľahla ani po zistení, že bude musieť podstúpiť aj ďalšie operácie, keď zistila, že má nepríjemný problém s rukami. Naopak, pochvaľuje si, že sa to všetko udialo počas pandémie, keď nemohla, ako aj iní umelci, vystupovať na verejnosti, a dala sa tak komplet do poriadku. Nič teda nezmeškala a už sa teší na vystúpenia, ktoré ju čakajú počas leta. Predtým ju ale čaká ešte jedna plánovanú operácia, píše portál Super.cz.

Počas nedávnej návštevy Prahy bola speváčka napriek tomu, že iba pred mesiacom absolvovala operáciu ruky, vo veľmi dobrej forme a nálade. "O dva týždne ide druhá ruka. Mám všetko presne na sekundu naplánované, robím to tak celý život. Mám na to mesiac, viem, že mi to stačí na rekonvalescenciu, takže pôjdem hneď spievať na obrovskú show a potom už budem hrať," zverila sa Sisa Sklovská Super.cz. Trpí tzv Dupuytrenovou kontraktúrou dlaní, čo znamená, že sa jej zatvárajú dlane. V dlani a na prstoch má výrastky, ktoré sa dajú odstrániť iba chirurgicky. Operáciu jednej ruky už speváčka podstúpila. "Muselo sa to vyčistiť a vybrať von. Operácia bola dosť náročná a komplikovaná," vysvetlila speváčka a upresnila, že trvala až dve hodiny. Ruka sa jej už hojí a môže ísť na operáciu druhej ruky.

Sisa si nechala upraviť aj nos, no nie tak úplne z estetických dôvodov:

​Nezlomnú vôľu Sisy snáď nedokáže nič nalomiť. "Ja som veľký optimista. Mám za sebou nespočet operácií, aj v dobe pandémie som ich mala niekoľko, ale všetky boli nutné k môjmu životu a musím povedať, že mi pandémia zachránila život," vyjadrila sa pozitívne o jej trápení so zdravím. Operácií sa zrejme až tak neobáva, keďže si je vedomá toho, že by sa jej bez nich nepodarilo dať do poriadku telesné zdravie. "Idem naplno celý život. Ja som si dala STK tela, ešte jedna ruka a bude to," prirovnala s humorom svoje telo k autu. Počas obdobia, keď sa celý svet trápil s pandémiou, si dala speváčka do poriadku svoje telo, čo si pochvaľuje. Našťastie sa jej covid vyhol a nemusela znášať preto, ako mnohí iní postihnutí touto chorobou, jeho prejavy a následky.

Populárna speváčka s mohutným hlasom sa už teraz veľmi teší na vystúpenia, ktoré ju čakajú od júna, ak sa nič mimoriadne neudeje. V rámci Letných shakespearovských slávností ju čakajú predstavenia Rómeo a Júlia, s ktorými bratislavská produkcia zavíta nielen do Prahy, ale aj do Brna. Okrem toho by sa mala zúčastniť aj veľkej show a na iných ďalších predstavení na otvorenej letnej scéne na Slovensku. V rámci svojho optimizmu speváčka verí, že tak, ako prvá operovaná ruka, aj tá druhá sa dá rýchlo do poriadku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie