Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slávny spevák šokuje: TAKTO reaguje jeho dcérka na jeho spev!
Zdielať na

Slávny spevák šokuje: TAKTO reaguje jeho dcérka na jeho spev!

Archívna reportáž

Hviezdy britský spevák Ed Sheeran si ešte v roku 2019 doprial dlhšiu pauzu od vystupovania. Jednak si chcel odpočinúť, no a následne vyše roka trvajúce obmedzenia kvôli covidu ani veľmi neumožňovali umelcom koncertovať. Navyše sa stal vlani v septembri šťastným otcom prvého potomka, dcérky s nezvyčajným, dlhým menom - Lyra Antarctica Seaborn Sheeran. Spolu s partnerkou a manželkou Cherry Seaborn sa vraj po jej narodení cítili ako v siedmom nebi a Ed sa stále snaží dcérke venovať čo najviac.

Spevák Ed Sheeran opäť oprášil po dvoch rokoch svoje remeslo a vystúpil na nedávnom koncerte v mestečku Suffolk, kde vyrastal. Moderátorovi rádia BBC Radio 1 sa neskôr v rozhovore priznal, že svojej malej dcérke Lyre občas rád zaspieva, avšak ona, na rozdiel od miliónov fanúšikov tohto slávneho speváka na celom svete, vraj nie je priveľká milovníčka jeho piesní.

Žiadaný spevák sa už ale po zaslúženej pauze pripravuje, ako naznačuje vo svojich postoch, na uvedenie nových piesní. Zatiaľ sa počas Veľkého víkendu živej hudby 2021 Rádia 1 BBC pripojil k skupinám ako AJ Tracey, Celeste či Coldplay a zaspieval a zahral piesne z celosvetovo úspešného posledného albumu Divide. Jeho živý vstup do tohto veľkolepého programu rádia, po prvýkrát sa konajúceho až štyri dni od 28. do 31. mája, sa vysielal zo Snape Maltings, kultúrneho stánku na brehu rieky Aldy v Suffolku. V tomto neveľkom typickom anglickom meste severne od Londýna Sheeran vyrastal a žije tam aj s partnerkou a malou osemmesačnou dcérkou. Pre rozhlasovú stanicu poskytol pred týmto vystúpením krátky rozhovor.

Nie každý tuší, že Ed a herečka Courteney Cox sú v skutočnosti dobrí kamaráti, ktorí si len pred pár dňami zatancovali známy tanček Moniky a Rossa zo seriálu Priatelia:

Ed Sheeran v rozhovore spomenul v súvislosti s jeho piesňami a ich interpretáciou aj zmenu v jeho správaní po narodení dcérky Lyry. "Predtým som trávil hodiny pred zrkadlom a skúšal sa byť tým, kým som teraz. Bez nácviku to nejde. Teraz spievam svoje nové piesne mojej dcére, ktorá nie je práve mojím najväčším fanúšikom. Odpovedá na nich plačom," priznal sa so smiechom, ale spomenul aj výnimky. "Má veľmi rada Shape Of You, zvuk marimby je dobrý, ale nepáči sa jej nič hlasné," doplnil informáciu. "Mám veľké šťastie, že môžem robiť to, čo mám rád ako prácu a mám za ňu viac peňazí, ako by som kedy potreboval," zveril sa v rádiu so svojim pocitmi. Za to je osudu veľmi vďačný a aj preto sa chce so svojim nadbytkom podeliť s inými. "Rád robím veľa vecí pre lokálne charitatívne organizácie," podotkol, čím im pomáha udržať sa v lokalite, kde veľa ochotných bohatých sponzorov nie je.  

 Ed Sheeran nedávno po dlhšej kariérnej prestávke vystúpil na poduajtí rádia BBC Radio 1:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BBC Radio 1 (@bbcradio1)

Na svojich verejných koncertoch by rád po vzore Eltona Johna vyradil nejaké staršie piesne, ale zatiaľ to nedokáže zrealizovať. "Uvedomujem si, že som profesionálny hudobník a milujem svoju prácu, ale sú tu nejaké piesne... Dobre, myslím si, že moje piesne patria hlavne publiku. Trebárs Thinking Out Loud je pre niekoho prvý manželský tanec, The A Team je pre niekoho veľmi osobný song. Viacmenej tieto piesne tým ľuďom patria a ja pociťujem, že nemám právo prísť na pódium a jasne povedať, že tieto piesne hrať nebudem. Oni prišli, aby tú svoju pieseň počuli, takže by to tak malo byť. Ale páči sa mi idea Eltona Johna, ktorý po svojom poslednom turné povedal, že už nebude nikdy hrať Crocodile Rock a na malých koncertoch už bude hrať len to, čo má on sám rád," priznal sa. Tento skromne vystupujúci a empatický spevák má rád a váži si svoje publikum, ktoré to cíti, a azda aj preto si získal ich srdcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie