Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Habera sa pridáva k odboju! Tvrdý odkaz vláde a ZÁKAZ vstupu na jeho koncerty!
Zdielať na

Habera sa pridáva k odboju! Tvrdý odkaz vláde a ZÁKAZ vstupu na jeho koncerty!

Archívna reportáž

Hoci žije už roky v Česku a občas aj na Floride, predsa len stále ostáva srdcom, alebo aj občianstvom Slovák. Paľo Habera, rodák z Brezna, jeden z našich najúspešnejších spevákov, dosiahol v živote dosť na to, aby sa nemusel ostýchať povedať svoj názor, akokoľvek je drsný, aj úplne nahlas.

Už pred pár mesiacmi sa Paľo Habera (59) nechal počuť, že je absolútne zhnusený z toho, čo sa deje v slovenskej politike. Konkrétne bol znechutený vtedajším premiérom, Igorom Matovičom, natoľko, že sa až pýtal "čo sme komu urobili, že máme takéhoto premiéra". To sa už zmenilo, minimálne teda na papieri, no evidentne Haberu vládna rošáda neuspokojila.

Paľo Habera si zarobil počas vyše 30 rokov trvajúcej kariéry dosť na to, aby mohol viesť luxusný a bezstarostný život s krásnou Danielou Peštovou po boku. Rozhodne nepatrí medzi tých, ktorí by nariekali nad svojím osudom postihnutým pandémiou, to ale neznamená, že s kolegami nesúcití a už vôbec to neznamená, že by chcel nechať dianie na Slovensku bez komentára.

Habera žije spokojný život a na komentovanie politiky by sa mohol vykašľať, no zjavne mu nedá...:

​Tentokrát sa pridal k iniciatíve istej bratislavskej reštaurácie, ktorá zverejnil akýsi "blacklist" osôb, ktoré sú u nej nežiadúce a nikto ich neobslúži. Ide o celú vládu, ale aj ďalších funkcionárov. A Paľo s tým úplne súhlasí a pridáva sa. "Neželám si, aby ktorýkoľvek z týchto politikov navštívil niekedy v budúcnosti moj koncert! Nechcem hrať pre niekoho, kto v týchto ťažkých časoch nepomohol kultúre a ľuďom, ktorí v nej pracujú! A nielen nám!" zahorel Paľo spravodlivým hnevom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pavol Habera (@pavolhabera)

"Mohol by som tu ešte hodinu vypisovať všetky dôvody, ale to by aj tak nemalo žiaden význam. Tak už len jedno - nikto ma k tomuto príspevku nevyzval a nestratil som žiadne nervy. Je to len moje rozhodnutie a je mi jedno, čo si o tom kto myslí," uistil fanúšikov o svojom rozhodnutí. Podľa komentárov s ním väčšina ľudí súhlasí, no našli sa aj takí, ktorí zjavne stále fandia vláde a Paľova "politizácia" profilu ich znechutila. To je ale spevákovi zjavne ukradnuté, ako aj naznačil v príspevku, jednoducho pocítil potrebu jasne sa vymedziť a povedať svoj názor - a obrovská časť Slovenska nepochybne stojí za ním. Hoci je fakt, že reálne žiadny zákaz uplatnovať nemôže ani reštaurácia, ani Paľo, nakoľko by išlo o diskrimináciu. No možno si to už žiadny z politikov po týchto tvrdých slovách skutočne ani sám netrúfne.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie