Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dara Rolins nahradila spev iným kšeftom! TOMUTO sa teraz venuje!
Zdielať na

Dara Rolins nahradila spev iným kšeftom! TOMUTO sa teraz venuje!

Archívna reportáž

Už je to viac ako rok, čo sa ľudia po celom svete trápia s opatreniami a následkami pandémie koronavírusu, a iba málokoho sa to osobne nedotklo. Nie je to inak ani v prípade známej slovenskej speváčky Dary Rolins (48), ktorá podobne, ako ostatní umelci, nemôže vykonávať svoje povolanie speváčky v rovnakej miere, ako bola zvyknutá. Chýba jej najmä osobný kontakt s obecenstvom a svojimi fanúšikmi. Dara si však dokázala nájsť aj iné aktivity, ktoré jej sčasti vynahradili nedostatok príležitostí na hudobnej scéne.

Dara Rolins v rozhovore pre český denník Super.cz priblížila, ako sa dostala k nápadu vyrábať voňavé sviečky, ktorými si počas lockdownu krátila dlhé chvíle v karanténe. Inšpirovala sa tým natoľko, že má už na pláne aj ďalšie, medzi ženami mimoriadne populárne biznis odvetvie.

Populárna speváčka nezaprie v sebe poriadnu dávku pragmatizmu a vynachádzavosti, keď si dokázala poradiť s chvíľami nečinnosti kvôli vládnym obmedzeniam v súvislosti s covidom. Nezostala bezradne zúfať nad skutočnosťou, že nemôže koncertovať, ale hľadala iný zdroj uplatnenia, ako aj zárobkov. "Každé obdobie sa nakoniec nejako vyvinie. Ľudia nemohli robiť to, čo je im prirodzené, v mojom prípade to bolo spievanie, a tak to bolo aj v mojom prípade," zdôraznila Dara. "Otecko Laury začal vyrezávať z dreva a tvorí krásne drevené sochy. Ja som začala vytvárať vonné sviečky, difuzéry a mám v pláne množstvo ďalších vecí. To som mala dlho v pláne a teraz som na to začala mať viac času. Začala mať väčší priestor nová Dara," uviedla príklad, ako si poradila ona a jej bývalý partner Matěj Homola, frontman kapely Wohnout, s ktorým má jedinú dcéru Lauru.

Dara Rolins je na hudobnej scéne takmer štyri desaťročia, svoj debutový album Keby som bola princezná Arabela vydala ako 10-ročná. Pozrite si jej najnovší videoklip k piesni Svet patrí nám:

Obaja rodičia Laury už dávno našli spoločnú reč nielen ako rodičia ich jedinej dcéry, ale aj ako priatelia. "Tentokrát sme si spravodlivo delili Lauru s jej oteckom Matějom, ona to mala tým pádom pestrejšie. Mne možno ten pokoj bude chýbať. Ľudia majú vo svojej prirodzenosti zlenivieť. Svoje kúzlo to malo aj teraz, už by bolo na čase, aby sa to všetko rozbehlo," zverila sa populárna speváčka, ktorá žiari na hudobnom nebi v našich končinách už od svojho detstva. Ona sa ale rozbehla v inej oblasti ako je spev už pred pár mesiacmi. Ešte pred Vianocami prišla s vonnou sviečkou, ktorej už sú aktuálne tri druhy, ako aj s jogamatkou, nakoľko jogu už roky pravidelne cvičí a nedá na ňu dopustiť. Rada si cvičenie ale ozvláštni aj pekným oblečením či doplnkami a vedie k tomu aj svojich priaznivcov. Má pritom úspech, a to aj na komerčnej úrovni.

Dara v sebe počas pandémie objavila talent a vášeň pre výrobu vonných sviečok, avšak rada by svoje portfólio rozšírila aj o kozmetiku:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi)

​V rámci svojej nápaditosti má ale Dara Rolins vo výhľade aj ďalšie biznis plány. Trúfa si aj na vlastnú značku kozmetiky. "Plánujem, je to ale všetko tak výhľadovo, lebo aktuálne mám aj nejaké iné spolupráce aj v rámci tohto žánru, takže zatiaľ o tom len uvažujem len v predstavách, v nejakej širšej budúcnosti," prezradila speváčka. Zatiaľ je ale spokojná s úspechom s jej doteraz ponúkanými výrobkami prostredníctvom internetu. A konečne sa javí, že bude môcť začať aj s koncertami na verejnej scéne za účasti obecenstva. Na svojich fanúšikov, ktorí netrpezlivo čakajú na stretnutie s ňou, sa ako každý umelec veľmi teší. Spev je jej veľká láska a za tie dlhé roky, čo účinkuje pre verejnosť, si bez kontaktu s jej obdivovateľmi a priaznivcami iste nedokáže predstaviť život. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie