Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kaliho šokujúca skúsenosť! V utorok pozitívny PCR test, no covid nemá a nikdy nemal!
Zdielať na

Kaliho šokujúca skúsenosť! V utorok pozitívny PCR test, no covid nemá a nikdy nemal!

Archívna reportáž

Raper Kali patrí medzi tie hviezdy šoubiznisu, ktoré sa rozhodli nijakým spôsobom nezapájať do debaty okolo pandémie. Prijíma veci, tak ako sú, ale zjavne sa nepotreboval zaradiť medzi tých, ktorí robia osvetu či už v dodržiavaní opatrení a nosení rúška, alebo vakcinácie. No teraz sa ozval.

Na Kaliho profile na Instagrame človek nenájde ani jedinú fotku s rúškom, okrem jednej vtipnej, kde si ústa prekryl papierovou utierkou a do nosa strčil paličky. Okrem nostalgie za koncertmi akoby pre rapera covid ani neexistoval. Dokonca sa odmietal aj pravidelne testovať, nakoľko sa mu po jednej tejto skúsenosti spustila krv z nosa.

Kali radšej ostal doma s rodinkou, akoby mal "tortúru" výteru z nosa absolovovať, keď to nebolo nutné. No prišiel na psa mráz a predsa len ho okolnosti prinútili absolvovať PCR test. V utorok teda išiel na odber a čakal na správu.

Kali dal von počas úvodného tvrdého lockdownu nový klip:

​Na jeho veľké prekvapenie vyšiel test pozitívne, čo doložil v instastories fotkou sms výsledku PCR testu. No Kaliho to zjavne zaskočilo natoľko, že sa obratom rozhodol absolvovať dôkladné vyšetrenia. "Išiel som na rozbor krvi, röntgen pľúc a ďalšie testy," priznal v instastories, že spravil aj to, čo sa vyslovene neodporúča a nemá robiť - dal si zopakovať PCR test.

"Dozvedel som sa, že som covid nikdy ani nemal," napísal k fotke smsky sobotňajšieho odberu s jasným verdiktom "negatívny". Je pritom zrejmé, že v priebehu 4 dní by sa PCR test, ktorý je označovaný za veľmi citlivý, nezmenil. Navyše, Kaliho slová o tom, že covid nikdy nemal, sú zrejme verdiktom po absolvovaní spomínaných vyšetrení, takže PCR test z utorka nemohol zachytávať ani dávnejšie prekonaný covid. No faktom je, že hoci je PCR test výrazne citlivejší a presnejší ako antigénový test, ani on nie je na sto percent neomylný. Hoci má ísť len o minimum prípadov s falošnou pozitivitou, Kali jednoznačne dal ľuďom do hlavy chrobáka. Najmä tým, ktorí nemali pri pozitívnom PCR teste absolútne žiadne príznaky.

Súvisiace články

Najčítanejšie