Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý priateľ Ivety Bartošovej (†48) šokuje: Počítam s variantom, že ešte žije!
Zdielať na

Bývalý priateľ Ivety Bartošovej (†48) šokuje: Počítam s variantom, že ešte žije!

Archívna reportáž

Uplynulo presne sedem rokov od momentu, keď Česko aj Slovensko zasiahla šokujúca správa o smrti speváčky Ivety Bartošovej. Po dlhých rokoch trápenia, psychických problémoch, závislosti na alkohole sa rozhodla 29. apríla 2014 vo veku 48 rokov svoj život ukončiť na vlakových koľajniciach.

V posledných rokoch života jednej z najslávnejších speváčok 80. a 90. rokov v Československu sa motali okolo Ivety Bartošovej veľmi zvláštni muži. Talian Domenico Martucci, jej posledný manžel Josef Rychtář, ktorého mnohí vinia z jej smrti, a napokon Zdeněk Macura, jej obdivovateľ a krátku dobu údajne aj priateľ. Práve Macura bol presvedčený, že vzťah s Rychtářom ju skôr či neskôr zabije a tvrdil, že ju týral. A Macura ju vraj chcel zachrániť, tvrdil pre portál Expres.cz.

Macura sa s Ivetou Bartošovou zoznámil, keď pre ňu robil webovú stránku. Očarila ho a zamiloval sa, ako priznáva. No Iveta s ním seriózny vzťah neplánovala, zato keď bola v úzkych neváhala ho kontaktovať, napríklad aj správou s znením "SOS, potrebujem pomoc".

Rychtář vyťahoval po smrti Bartošovej také absurdné "dôkazy" lásky, až stratil dôveru azda aj posledného človeka:

​Na tú zareagoval a odviezol ju do Talianska, za čo  po ňom následne vyhlásili pátranie pre únos. Následne zverejnil už chronicky známu fotku Ivety na pláži v bielych plavkách. Pôsobila, že bola v bezvedomí a aj plavky mala oblečené naruby. "Bola to chyba. Zastrašovali ma tým, že sa o Ivetu boja. To bolo jediné, čo som mohol vymyslieť, aby to nejako vyzeralo, ale ona nebola v dobrom stave. Keď som zistil, čo tá fotka spôsobila, ľutoval som to," hovorí po rokoch Macura a teraz mu už možno s istotou veriť, že svoj čin oľutoval. Dovtedy úspešný programátor totiž následne prišiel o prácu a nikto ho už zamestnať nechcel.

​Doteraz je ale presvedčený o tom, že Rychtář Bartošovú týral. "Keď som ju viezol do Talianska vymenovala mi všetky prvky domáceho násilia. Klasické vyhrážanie, sociálnu izoláciu," tvrdí o už neoveriteľných slovách Bartošovej. S jej smrťou sa ale stále nezmieril, no šokuje hypotézou, že v skutočnosti nezomrela. "Počítam s variantom, že žije. Niekedy sa stáva, že obeť domáceho násilia zmizne a vymyslí si, že je mŕtva. Nie je to vylúčené," zahlásil Macura, no zabúda, že Ivetine ostatky sa predsa našli, jeho "elvisovská" teória má teda vážne trhliny. No zrejme pre zlomenú psychiku Macuru je lepšie si niečo podobné navrávať, ako prijať smutnú pravdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie