Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ondrej Kandráč o slovenskom variante koronavírusu: Prejavil sa u mnohých, spevák ho porazil TÝMTO!
Zdielať na

Ondrej Kandráč o slovenskom variante koronavírusu: Prejavil sa u mnohých, spevák ho porazil TÝMTO!

Celý svet má za sebou rok, ktorý vojde nepochybne do učebníc. Žiaľ, zatiaľ sa pandémia nekončí a opatrenia sú stále prísne, o "normálnom" živote nemôže byť reč. Vedeli by o tom rozprávať aj umelci, ktorí zažívajú chvíle, ako ešte nikdy - bez kontaktu s fanúšikmi, zato s kopou času na tvorbu. Jeden z nich je aj obľúbený hudobník, zabávač, spevák a mdoerátor Ondrej Kandráč.

Ondrej Kandráč rozhodne nepatrí medzi ľudí, ktorí by jednak podliehali pesimizmu, a už vôbec žeby upadali do akejsi letargie a nečinnosti. Hoci nemôže robiť to, čo má najradšej, teda koncertovať a užívať si zábavu spolu so svojím početným kruhom fanúšikov zo všetkých kútov Slovenska, ani náhodou neodložil svoje husličky kdesi do skladu.

Tentokrát to ale neboli členovia Ondrovej kapely Kandráčovci, ktorým nedal vydýchnuť. Otestoval si talent vlastných detí. "Naše deti sú veľmi spevavé, krásne a inteligentné po mame, veselé po mne, a to celé sme zúročili a vytvorili sme detský projekt detských piesní. Myslím si, že to má veľký zmysel, najmä teraz, keď je kopa detí doma na dištančnom, zvláštnom vyučovaní a možno nie je zlé si popočúvať aj také tradičné, etno skladby odeté v tom takom našom novšom šate. U nás to má veľký úspech, tak verím, že to bude mať úspech aj u našich fanúšikov a mladých ľudí," prezradil, na čo sa môžu priaznivci "kandráčovskej" klasiky tešiť.

Ondrejovi sa oplatilo viesť deti odmalička k hudbe:

​Okrem toho s deťmi už Ondrej pracuje aj rovno na vianočnom projekte a k tomu aj s Kandráčovcami je čosi v príprave. "Nezaspali sme úplne v tejto koronadobe, snažíme sa čo-to pripraviť, tvoriť, vyrábať a život sa presúva do livestreamových priestorov, takže aj toto je forma, ako sa prihovoriť divákom, fanúšikom a ľuďom, ktorí majú radi našu hudbu," hovorí Ondrej no dodáva, že už jedným očkom sleduje, kedy sa uvoľnia opatrenia natoľko, aby sa dalo opäť koncertovať.

Na záver si tento večne veselý chlapík neodpustil aj jeden aktuálny vtip, hoci pre mnohých až príliš bolestne reálny. "Koronavírus má aj slovenský variant: Prišiel som o čuch, chuť, peniaze, auto, dom aj robotu," zasmial sa hudobník, ktorého sa, našťastie, kríza až tak nedotkla. Možno práve naopak, jeho recept na porazenie "slovenskej verzie" bol totiž nielen v tvorbe, ale aj v tom, že si mohol konečne dosýta užívať rodinku, vrátane najmladšej členky, sotva desaťmesačnej dcérky Márie.

Súvisiace články

Najčítanejšie