Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúce správy pre českého speváka! Má deti po celej republike?!
Zdielať na

Šokujúce správy pre českého speváka! Má deti po celej republike?!

Zdroj: youtube/printscreen Dajana

Je pár hitov, ktoré bez ohľadu na to, kedy vznikli, bude poznať každá generácia. Všetci do jedného, či majú 60 alebo 20, tak určite poznajú nesmrteľnú pesničky Holky z naší školky, cez ktorú sa duo Kotvald - Hložek stali absolútnymi hviezdami 80. rokov. Hoci sa neskôr Standa a Petr striedavo rozchádzali a schádzali, s hudbou nikdy neprestali. Stanislav Hložek má už 66 rokov, no akoby nestarol a aktuálne bol v štúdiu nahrávať novú pieseň.

Standa Hložek a Petr Kotvald boli totálne odlišní a azda aj práve preto bolo ich spojenie také úspešné. Celkom "boybandom" sa označiť nedajú, keďže boli len dvaja, ale inak fungovali podobne - lámači sŕdc, za ktorými šaleli davy fanúšičiek. Jeden pojašený s chlapčenským výrazom, druhý vlasatý modrooký sympaťák. A to Standovi Hložkovi vydržalo až dodnes - nebyť šedín, akoby na neho čas nemal vplyv.

Ak by bol Standa Hložek len za dvomi skladbami, ktoré sa stali jeho najväčšími hitmi, aj to by stačilo na jeho "nesmrteľnosť" na popovej scéne. Piesne Můj čas, ktorú naspieval s Hankou Zagorovou pre seriál Sanitka, a Holky z naší školky, ktorá bola duetom s Petrom Kotvaldom, sú definitívne nezabudnuteľné hity. No popri tom pribudlo aj pár menších hitov, s tvorbou Hložek totiž nikdy neskončil.

Pripomeňte si Standu a Petra v najväčšom hite:

V čase, keď vyšli "holky", mal Hložek 29 rokov a zo dňa na deň sa stali aj s Kotvaldom idolmi celej republiky. V rozhovore pre Ahaonline.cz si zaspomínal, aké to bolo, keď vydali svoj najväčší hit. "Holky z naší školky bola vo všeobecnosti pieseň, ktorá budila veľké emócie. Dostávali sme mnoho ďakovných listov, od dievčat, ktorý mená tam sú, ale aj výhražných od tých, ktoré tam nie sú," smeje sa sympatický Standa. Dokonca potom spravili špeciálnu verziu, do ktorej ešte zopár mien pridali.

Takto vyzerali vystúpenia slávneho dua:

Uznáva, že pesnička bola v podstate jednoduchá odrhovačka, ale má skvelý text a vďaka spomínaným menám sa v ňom našli státisíce dievčat a žien. S tým ale prišlo aj niečo, čo nečakali - každé dva týždne dostali vrecia plné listov a niektoré mali poriadne prekvapivý obsah. "Niektoré odo mňa chceli fotku, iné peniaze, chodili mi ponuky na sobáš. Dokonca mi písali, že s nimi mám tam a tam v republike dieťa. A ja na to, že akoby som mohol mať, keď som na tom mieste v živote ani nebol," zabáva sa dnes Hložek, hoci vtedy mu neraz iste zmrzol úsmev a musel usilovne premýšľať, či by na tom mohlo byť niečo pravdy. Hoci je dnes už v dôchodcovskom veku, fanúšičky ma stále, nepochybne aj vďaka úlohe mušketiera Porthosa v známom muzikále. "Chodia sa na mňa pozerať fanúšičky, ktoré poznám z koncertov. Vravia mi, že ma majú doma povoleného, že za mnou môžu ísť. Je to veľmi milé," smeje sa stále mladistvý a rovnako sympatický spevák. V skutočnosti má len tri deti, dnes už dvoch štyridsiatnikov, Danielu a Stanislava z prvého manželstva, a 25-ročného syna Matyáša z druhého manželstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie