Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Má len 14 rokov a už vyráža svojím hlasom dych! Anika sa chystá zamiešať karty medzi slovenskými speváčkami!
Zdielať na

Má len 14 rokov a už vyráža svojím hlasom dych! Anika sa chystá zamiešať karty medzi slovenskými speváčkami!

Nestáva sa často, aby 14-ročná dievčina ohúrila hlasom zrelej ženy. No ak aj niektorá školáčka taký dar má, neraz nedokáže podať potrebnú emóciu, ktorú človek získava až rokmi a osobnými skúsenosťami. Anika Gužáková je ale výnimka - len teraz sa predstavila sveta a už o nej možno hovoriť v superlatívoch.

Znie až neuveriteľne, že 14-ročná Anika Gužáková doteraz nenavštevovala hodiny spevu, nebola súčasťou žiadnej kapely, nezúčastnila sa žiadnej speváckej súťaže a dokonca nemala ani vlastný, hoci aj len malý koncertík. Keď si totiž človek vypočuje jej debutovú skladbu musí mu byť úplne jasné, že práve sa mu do uší dostal hlas budúcej hviezdy.

Anika skutočne neznie ako ďalšie tisíce šikovných detí, ktoré síce vedia pekne zanôtiť, ale napokon obvykle zaniknú v dave priemernosti. No aj ona spieva odmalička. "V takmer všetkých domácich rodinných videách sa nájdu momenty, keď som sa hudobne prejavovala a tak je to doteraz," priznáva talentovaná speváčka. No mala po kom dediť, hudobne založená je celá rodina. "Môj otec je zvukár a muzikant. Mamka je speváčka a spolu majú dve hudobné kapely. Doma máme nahrávacie štúdio a tým pádom sa nachádzam v hudobnom prostredí každú chvíľu, každý deň," ozrejmila Anika, prečo sú pre ňu hudba a spev tak prirodzené.

Vypočujte si Anikinu debutovú skladbu s názvom Alive, teda Nažive:

Práve teraz predstavila Anika Gužáková svetu svoju debutovú pieseň a nejde o žiadny amatérsky počin zbúchaný na kolene, napokon, má šťastie nielen na podporu rodiny a profi vybavenie na nahranie zvuku, ale aj strýka, profesionálneho kameramana Stanislava Gužáka. No nič by to nebolo platné, ak by Anika skladbu nenapísala. "Hudbu aj texty si píšem sama. Každá moja pieseň vzniká na základe udalostí v mojom živote, a tak to bolo aj s pesničkou Alive. Začalo to citátom: 'I want to live and not just be alive', ktorý som náhodne zahliadla. Bol veľkou inšpiráciou. Keďže mal daný citát spojenie aj so situáciou, ktorú som v to obdobie prežívala, postupne som túto myšlienku rozvíjala, až kým bol text hotový. Melódia sa rodila súbežne s textom," opísala vznik svojej debutovej skladby.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa • ????? • (@anikaguzakova)

Text je v angličtine a nad slovenčinou zatiaľ Anika nepremýšľa. "Väčšinu času trávim rozmýšľaním v angličtine a tým pádom, keď sa snažím vytvoriť pesničku, automaticky ju začnem písať v angličtine. Dnes sú možnosti neobmedzené, bola by som rada, keby sa moja tvorba páčila aj fanúšikom v zahraničí," netají odvážne ambície. Príjemná melódia a zmysluplný text sú devízou aj Anikinej prvotiny a tak si predstavuje aj svoju ďalšiu tvorbu v štýle pop. Hoci by sa nepochybne rada presadila, naplnenie jej prináša už samotná tvorba a spev. "Hudbu robím predovšetkým preto, že ma baví. Čo má prísť, príde, ale bola by som rada, keby moje piesne zanechali v ľuďoch emóciu a našli si v mojich piesňach niečo svoje," vyslovila želanie Anika Gužáková a je takmer isté, že jej debutová skladba zarezonuje azda u každého.

Súvisiace články

Najčítanejšie