Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ledva sa nasťahovali, už zažili horor! Klusovci našli ráno zmasakrovaných miláčikov!
Zdielať na

Ledva sa nasťahovali, už zažili horor! Klusovci našli ráno zmasakrovaných miláčikov!

Archívna reportáž

Manželia Klusovci žijú už pár rokov na vidieku neďaleko Prahy. Nedávno sa pochválili novým domom, ktorý konečne po šiestich rokoch dostavali na pozemku, kde dovtedy žili v upravenej chate. Život na vidieku v obklopení prírodou milujú a snažia sa žiť v súlade s ňou. Teraz ale spoznali aj odvrátenú tvár toho, čo dokáže zviera napáchať.

Pred časom sa spevák a aktivista Tomáš Klus rozhodol pre chov hydiny, jeho manželka pre zmenu pre chov včiel. Včelie príbytky už na pozemku majú, Tamare chýba už len sa v tejto "vede" dovzdelať. Zato Tomáš už s chovom hydiny začal minulý rok a nevedel si to vynachváliť. K hydine si dokonca vytvoril priateľský vzťah, o to bolestivejšie nesie tragédiu, ktorá postihla celý chov. 

Pred pár dňami sa vybrali Tomáš a Tamara Klusovci spolu s ich tromi deťmi do záhrady a zostali v šoku. "Vo vetre poletovalo perie a pri pohľade ďalej do záhrady ležali rozosiate bezhlavé telá našich sliepok. Hrôza vystriedala plač a celý deň sa niesol v znamení smútku. Toľko lásky pre tieto vznešené a tak vtipné tvory. Budete nám chýbať," opísala svoj zážitok Tamara na sociálnej sieti. Tomáš vyjadril svoj zármutok slovami: "Jedna líška. Čo s jarou masakruje doslova hlava nehlava. Toto nebolo pekné ráno. Dievčatá moje milované a najlepší pán kohút, nikdy na vás nezabudnem".

Tomáš Klus je svojský prípad, ľudia ho ale za to majú radi:

​Bol to Tomáš, kto rozhodol, že si kúpia sliepky a jedného kohúta a budú ich chovať vo voľne v záhrade bez klietok. A darilo sa im. Tešili sa, keď sa z vajíčok vyliahli kuriatka, ktoré obdivovali najmä ich tri malé deti. Boli preto v šoku, keď uvideli tú skazu. Len Jenovéfa vraj nie. "Mne to nie je ľúto. Líška má tiež hlad," poznamenala podľa Tamary malá dievčinka pragmaticky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus)

Cestu ku Klusovcom si našla hydina vďaka ich boju za lepšie podmienky chovu sliepok. "Ako môžete znášať sliepky v klietkach!? Ak chceme, aby znášali, nemôžeme pozerať len nato, čo to prináša nám. Takéto chovanie v klietkach je neľudské a človek takto zmýšľajúci sám patrí do klietky," napísal Tomáš na Instagram a nechal sa zavrieť na hodinu do klietky na Malostranskom námestí v Prahe, aby upozornil na hrôzu klietkového chovu hydiny na farmách. Následne si sám založil chov a pravidelne sa s fanúšikmi tešil aj z prírastkov. Za to, že rodinke záleží na tom, v akých podmienkach chovajú zvieratká a vedú k tomu aj svoje tri deti, si zaslúžia iste pochvalu. Snáď sa k chovu sliepok vrátia, len ich už o niečo lepšie zabezpečia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tamitadyje (@tamara_klusova)

Súvisiace články

Najčítanejšie