Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bagárovej praskli nervy! Vytiahla prsník a napísala od srdca, čo si o tom myslí!
Zdielať na

Bagárovej praskli nervy! Vytiahla prsník a napísala od srdca, čo si o tom myslí!

Archívna reportáž

Monika Bagárová rozhodne nepatrí medzi prvoplánovo vulgárne lascívne celebrity. Má vlastný, mladistvý, elegantný štýl a zbytočne priveľa kože neukazuje, najmä, čo sa týka intímnejších partií. No tentokrát spravila výnimku a nechala sa dokonca vyfotiť pri činnosti, ktorú možno nazvať skutočne intímnou - medzi mamou a jej dieťatkom.

Rumia Muradova má už desať mesiacov a z malinkého bábätka je slečna, ktorá už má vlastnú hlavu. A keď niečo chce, dá to jasne a dôrazne najavo. Niekoľkokrát denne si takto smelo vypýta od mamy to najlepšie, čo jej okrem lásky môže poskytnúť - materské mlieko. A Monika Bagárová neváha a ponúkne, čo si Ruminka pýta.

Je až nepochopiteľné, že sa nájdu ľudia, ktorí majú problém s tým, keď mama poskytne svojmu dieťatku to, čo si žiada - stravu a nápoj v jednom, navyše priam zázrak pre budovanie imunity. Pritom fakt je, že presne na to boli prsia stvorené, ako u všetkých cicavcov. A tak, keď si bábätko vypýta, ktorá mama by mu odoprela.

Vypočujte si Monikin duet so sestrou Natáliou:

Drvivá väčšina žien pritom "netasí" prsník hocikde a hocijako. Skôr si nájdu kútik, kde nie sú vystavené pohľadom a veľmi jednoducho sa dá zvoliť aj poloha, pri ktorej okolie takmer ani netuší, že bábo sa práve dojčí. Presne tak to robí aj Monika Bagárová, ktorá na svoju veľkú radosť ešte stále poskytuje dcérke túto zázračnú tekutinu. Veľmi ju hnevá, keď ľudia absurdne na dojčiace matky útočia a kážu im zahaliť sa pri tej "nechutnej činnosti", ako dojčenie neraz označujú. "Prečo sa niektorí ľudia pohoršujú nad fotkou pri dojčení, či už doma, alebo na verejnosti? A odhalené zadky a prsia vidieť každý deň, len čo ráno otvoríme Instagram, je ok? To nikomu neprekáža?" pýta sa rozumne speváčka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Bagárová (@bagarovamonika)

Pod príspevkom sa, už tradične, strhla mela. Obrovská časť súhlasila, no mnohé prejavili znechutenie nad dojčením na rôznych miestach a odporúčali "načasovať si to", aby to vonku nebolo nutné. Zrejme netušia, že s bábätkom sa na túto tému veľmi diskutovať nedá a to rovnako pri novorodencovi, ako pri ročnom či staršom dieťatku. Vyšlo už bezpočet štúdií, ktoré odporúčajú dlhodobé dojčenie a vymenúvajú nenahraditeľné benefity. V neposlednom rade aj vytváranie a umocňovanie puta. "Dojčenie vnímam ako krásne prepojenie mňa a mojej Ruminky. Nehanbím sa za to a pri zachovaní decentnosti to určite ide aj na verejnosti," napísala Monika a pripojila fotku, ako dojčí dcérku a skutočne by to asi nikto na prvý pohľad ani netipoval. Jej názor podporila aj Ewa Farna a iné české hviezdy, na dojčenie sa teší aj Veronika Kopřivová. Pochopiteľne, ak to skutočne nie je fyzicky možné, čo je ale pomerne ojedinelé, umelé mlieko je riešenie. No ak to ide, je to skvelé a rozhodne by nikto nemal mamy za túto jedinečnú činnosť úplne nezmyselne kritizovať. Napokon, odvrátiť zrak je to najmenej.

Súvisiace články

Najčítanejšie