Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Litre alkoholu, drogy a ignorácia lockdownu! Líder slávnej českej kapely žúroval a vyzýval ľudí, nech prídu tiež!
Zdielať na

Litre alkoholu, drogy a ignorácia lockdownu! Líder slávnej českej kapely žúroval a vyzýval ľudí, nech prídu tiež!

Archívna reportáž

Od najslávnejších čias českej chlapčenskej skupiny Lunetic už ubehlo takmer 20 rokov, no dnešní tridsiatnici a vyššie si určite ešte pamätajú mená Vašek, David, Aleš a Martin. Kapela sa po prvýkrát rozpadla v roku 2003 kvôli drogovým excesom Martina Kociána a opäť ožila v roku 2008. Aj o druhý rozpad a asi aj definitívny sa v roku 2019 opäť pričinil blonďavý člen skupiny, avšak tentokrát boli dôvody veľmi osobné, no bližšie nešpecifikované. Rebel Martin sa však naďalej prihovára priaznivcom prostredníctvom sociálnych sietí, a ako je to už u neho zvykom, rád ich nielen zabáva, ale aj šokuje.

Bývalý člen Luneticu, 44-ročný Martin Kocián nedávno svojím príspevkom na sociálnej sieti niektorých fanúšikov poriadne napálil. Uprostred lockdownu, ktorý mnohých ľudí izoloval od svojich najbližších, sa rozhodol zverejniť video, ktoré ho zachytáva uprostred divokej zábavy u svojich rómskych kamarátov z českého Mostu a navyše pozýval všetkých zábavychtivých ľudí na párty.

Príspevok Martina Kociána na sociálnej sieti Facebook nenechal chladnými mnohých jeho fanúšikov a po zhliadnutí videa ho zahrnuli poriadnou kritikou. Spevák, ktorý je známy pohnutou minulosťou, nielenže porušil už dva týždne trvajúce prísne opatrenia, stretáva sa s ľuďmi mimo domácnosti, ale navyše nahovára dalších, aby sa k divokej zábave plnej alkoholu pridali. "Ahojte ľudia, žúrujeme v Moste na Ružovej ulici. Nech je korona tvoj liek," napísal k príspevku na profile. Po zhliadnutí videa však ostalo mnoho fanúšikov celkom v pomykove.

Pripomeňte si hit Ať je hudba tvuj lék od skupiny Lunetic:

"Máme tu povolené drogy, máme vodku a víno. Ja zakladám nový Lunetic, potrebujeme ešte jedného. Urobíme konkurz," hovorí nabudený a v zjavne povznesenej nálade vo videu. Zároveň divákov virtuálne zoznámi s jeho priateľmi Samurajom a Davidom, ktorý sa na Martinovom divadielku veľmi dobre zabávajú. Na stole pritom nechýba alkohol rôzneho druhu či cigarety. "Na zvončeku je Macháček," pripomenie v príspevku prípadným návštevníkom. Nie všetci fanúšikovia však našli pre jeho výstrelky pochopenie. "Ak nemáš čo robiť, príď k nám na covid oddelenie," napísala mu jedna z nahnevaných fanúšičiek. 

"Ty si dopadol," rypla si zas do Martina jeho známa, ktorá sa tak naviezla do spoločnosti v ktorej sa Martin nachádzal. Tam však už hranice jeho dobrej nálady skončili a slečne poslal pekne ostrú odpoveď. "Celá spoločnosť je v kríze a budeš mi tu moralizovať, že sa bavím s cigánmi, alebo že mám copík? Milujem takých ľudí ako si ty! Videli sme sa trikrát v živote, naviac ešte aj v bare, a myslíš si, že máš právo ma hodnotiť. To ja by som si voči tebe nikdy neodvolil, Choď do p...," okomentoval pomerne agresívne svoju známu. Martinovi fanúšikovia sú však už na jeho profile zvyknutí na rôzne exhibicionistické kúsky, avšak azda aj on sám neskôr usúdil, že to trochu prehnal, a v príspevku otočil svoj výstrelok na nevinný žart. "Ahoj. Sme tu iba na jednu kávu. Dúfam, že s humorom ide všetko lepšie. Ako sa do lesa volá, tak sa z fejzbuku ozýva. Prajem pekný večer," napísal Martin zrejme dúfajúc, že mu na zvonček nezazvoní namiesto zábavychtivých ľudí policajná hliadka.

Súvisiace články

Najčítanejšie