Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Česká speváčka priznáva: S narodením syna prišli desivé psychické problémy, dostala sa až na psychiatriu!
Zdielať na

Česká speváčka priznáva: S narodením syna prišli desivé psychické problémy, dostala sa až na psychiatriu!

Vo všeobecnosti sa považuje narodenie dieťaťa za azda najšťastnejšiu udalosť v živote ženy. Obvykle to tak aj je, no niekedy sa môže spustiť v mozgu proces, ktorý sa premení na depresie, psychózy či panické ataky. Na vlastnej koži to spoznala, žiaľ, aj česká speváčka Iva Frühlingová (38). Keď sa po narodení syna úplne stiahla z verejného života všetci považovali za samozrejmé, že to bolo pre materské povinnosti.

Česká speváčka Iva Frühlingová (38) začala svoju kariéru v štrnástich rokoch ako modelka v Paríži. Mala sladkých šestnásť rokov, keď sa stala členkou tamojšej hudobnej skupiny Turn over a vďaka tomu dosiahla popularitu nielen vo Francúzsku, ale aj Belgicku. Účinkovala aj s inými slávnymi francúzskymi spevákmi, dokonca aj v Olympii. Zaujímavé je, že s Francúzskom ju spája aj rodinná história, jej starý otec sa tam totiž narodil. Neskôr presídlila opäť do Česka a s úspechom pokračovala v speváckej kariére. V osobnom živote však u nej nastali problémy, zo široka o nich porozprávala portálu Expres.cz.

Keď sa ako 38-ročná čerstvá mamička stiahla z úspešne sa rozvíjajúcej kariéry v českom šoubiznise, všeobecne sa bralo, že to súvisí s jej materskými povinnosťami. V skutočnosti prežívala ťažké časy. Nechcela o tom dlho verejne hovoriť, až po piatich rokoch sa k tomu konečne odhodlala. Napriek všetkým úspechom, jej duša bola natoľko citlivá, že nezvládala nápor, ktorému je vystavený každý, kto sa chce presadiť v šoubiznise. Dúfala, že keď preorientuje svoju pozornosť na partnera a dieťa, ktoré s ním má, všetko bude opäť také, aké by malo byť podľa jej predstáv, ale nestalo sa tak. Naopak, nervovo sa celkom zrútila.

Vypočujte si Ivinu najnovšiu skladbu, ktorá je akousi spoveďou:

Pravdepodobne to bol len dozvuk nervového vypätia, ktorému bola počas svojej kariéry od puberty vystavená. Má síce skvelého partnera, ktorý ju dokáže podržať, ale niektoré záležitosti spojené s jej osobnými problémami, si musela vyriešiť sama. V rozhovore pre reláciu Experti si zaspomínala na kritický moment, keď pochopila, že nie je v poriadku. Išla vtedy s autom po diaľnici a v aute mala svojho osemmesačnéeho synčeka. "Myslela som si, že zomriem, že mám infarkt. Kto to nepozná, nevie, že je to naozaj pocit, že je koniec. Bola som čerstvá mama a za mnou bábätko, takže som si hovorila, že musím zachrániť to dieťa. Snažila som sa zísť, kde by to bolo bezpečné. Vošla som do poľa a zavolala záchranku, " začala svoje zaujímavé rozprávanie speváčka, mama teraz už šesťročného Adamka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?F (@iva_fruhlingova)

Po tomto panickom ataku začalo niekoľkoročné obdobie, keď podstupovala liečbu. Spočiatku jej ani lekári nedokázali určiť správnu diagnózu. Dali jej upokojujúce prostriedky a poslali ju na psychiatriu do Bohnic. Tam jej lekárka diagnostikovala panický atak. Dvakrát musela podstúpiť liečbu. "Pomohlo to, ale potom sa mi zablokovalo telo, nechcelo poslúchať, nemohla som ísť ani von. Naraz sa telo zastavilo a nešlo," spomínala na hrozné momenty. Rozmýšľala nad príčinami a našla ich viac, rekonštrukcia bytu, veľa práce a do toho materské povinnosti. Teraz sa už cíti dobre, ale obavy ju neopúšťajú. "Bojím sa, že sa to vráti. Ale snažím sa to brať s nadhľadom a humorom. To asi beriem ako prevenciu, pretože už viem, čo to je, čo s tým robiť. Veľmi mi pomohla jóga, meditácia, šport, hoci nie som športový typ," prezradila Iva Frühlingová. Jej vzťah s manželom a synom sa aj vďaka tomuto ťažkému obdobiu utužil. Už vie, že vždy, keď sa niečo prihodí, jej racionálny manžel je nablízku a pomôže. A to je nepochybne tiež jeden zo silných momentov, ktoré jej psychike pomáhajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie