Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Drogovo závislý český spevák po dlhej dobe prehovoril! Ako je na tom teraz?
Zdielať na

Drogovo závislý český spevák po dlhej dobe prehovoril! Ako je na tom teraz?

Zdroj: Instagram

Po rozpade populárnej českej skupiny Mandrage, ktorý zaskočil mnohých fanúšikov ešte v januári 2020, sa jeden z jej zakladajúcich členov a líder Vít Starý (31) dlho ukrýval pred verejnosťou. Šepkalo sa, že sa podrobil liečeniu z drogovej závislosti, ktorá napokon údajne stála aj za rozpadom kapely a jeho kariéry. Ťažké srdce na neho mali aj kolegovia zo skupiny, ktorý nielenže prišli o zárobky, ale aj o kamaráta a prácu, ktorú tak veľmi milovali.

Po náročnom a dlhom pátraní sa konečne podarilo českému denníku Expres zistiť, kde sa Vít Starý nachádza, a následne sa s ním aj osobne stretnúť. Rozhovor im poskytol vraj unavený po odrobenej zmene v práci na jednej z plzenských adries. Napriek tomu bol ochotný odpovedať na pár otázok počas fajčenia cigarety pred tým, ako nastúpil do svojho zaparkovaného auta a odišiel si po práci odpočinúť.

V rozhovore Vít Starý prezradil, že vlani prijal ponuku na prácu ako pomocný pracovník v jednom z plzenských divadiel. Tam podľa potreby meria teplotu, sedí na recepcii, alebo narába s kulisami. Hudby sa ale nevzdal. V divadle si našiel nových priateľov, ktorí majú k muzike blízko. Je rád, že v priestoroch divadla má možnosť pravidelne s nimi skúšať. Prezradil, že píše nové texty a skladá k nim aj hudbu. Postavil sa opäť na vlastné nohy a premýšľa dokonca aj o návrate na hudobnú scénu. Na pohľad vyzerá teraz zdravo a šťastne, ale priznal sa, že to tak pomerne dlho po rozpade kapely nebolo, čo bolo aj príčinou jeho skrývania. 

Svoje problémy s drogami pretavil svojho času Vít Starý aj do klipu a textu piesne Apolinář: 

Našťastie sa Vít Starý dokázal z krízy po pár mesiacoch dostať a dnes je vraj už psychicky v pohode. Medzitým sa však na jeho adresu vyjadroval kde kto. Štvali ho najmä výroky jedného z členov kapely, basgitaristu  Pepa Bolana. Ten ho okrem viny z rozpadu kapely obviňoval aj z ušlých ziskov a dlhov, ktoré jeho nezodpovedným správaním spôsobil. "Mám sa dobre. Myslím si, že nastal čas, aby som prehovoril ja. Doteraz hovorili ostatní," oznámil svoje rozhodnutie Expresu inak introvertný spevák známy tým, že rozhovory dáva obvykle iba výnimočne. Zrejme jeho citlivá duša spôsobila, že neustal tvrdé podmienky v šoubiznise, do ktorého vstúpil  príliš mladý a neskúsený, a začal si pomáhať alkoholom a drogami.

Na Vítovi (v strede) sa sláva nepekne podpísala, okrem zdravia prišiel aj o kapelu, a zdá sa, že aj o kamaráta, basgitaristu Pepu Bolana (vpravo):

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MANDRAGE (@mandrageofficial)

Po čase sa z usmievajúceho blondiačika, vďaka čomu si zrejme získal aj sympatie publika, stal pochudnutý a nezdravo vyzerajúci muž so smutným pohľadom. Vlani v januári už ďalej nevládal, nechodil ani na skúšky a kapelu pred ich februárovým turné opustil. "Víťovi ďakujeme za všetko, nebyť Teba, táto kapela by ani nevznikla a nikto z nás by dnes nebol taký, aký je. Možno to naozaj ešte môže byť dobré," napísali členovia kapely na rozlúčku s fanúšikmi aj poďakovanie svojmu lídrovi. Jeden člen kapely si ale neodpustil pár tvrdých poznámok na Víta a tiež párkrát prehodil aj nepekné poznámky o jeho drogovej závislosti. "Keď to poviem jemne, Pepa už moje sympatie nemá,"  prezradil Starý na adresu basgitaristu Pepu Bolana počas rozhovoru. Zdá sa, že sa Víťa už pomalými, ale smelými krokmi opäť otvára verejnosti a mnohí fanúšikovia veria, že sa opäť vráti na hudobné výslnie a poteší ich svojou tvorbou. S kapelou Mandrage to už ale zrejme nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie