Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zásadné rozhodnutie súdu! Osud Britney Spears sa možno konečne zmení!
Zdielať na

Zásadné rozhodnutie súdu! Osud Britney Spears sa možno konečne zmení!

Archívna reportáž

Už je to takmer 13 rokov odkedy sú všetky finančné, pracovné a aj osobné záležitosti Britney pod kontrolou na základe spornej právnej dohody o opatrovníctve z 2008. K nej prišlo po tom, čo sa speváčka verejne zrútila, zaútočila na paparazza a výbuch zavŕšila oholením svojej hlavy „na koleno“. Do funkcie jej opatrovníka bol vtedy vymenovaný jej otec Jamie, ktorý si podľa mnohých fanúšikov urobil zo svojej dcéry otroka a doslova zlatú baňu na peniaze. O jej súkromí sa vedú rôzne diskusie, ba až konšpirácie o tom, ako je niekdajšia popová princezná vo svojom dome väznená proti svojej vôli. O ideálnych vzťahoch s jej otcom však taktiež nemôže byť reč.

Podľa informácii, ktoré priniesol denník The Mirorr prišiel otec americkej speváčky Britney Spears  po nedávnom súdnom pojednávaní o niektoré zo svojich práv na dcérin majetok. Pre Jamieho Spearsa je to prvá väčšia porážka za roky ťahajúcom sa súde o dcérine opatrovníctvo, o ktoré sa ho snaží samotná speváčka pripraviť.

Prvé veľké zmeny a zlom v opatrovníctve nastal už v novembri, keď sa na základe rozhodnutie súdu stala spoluopatrovníkom istá súkromná firma pre správu majetku Bessemer Trust. Avšak aj na nedávnom pojednávaní v Los Angeles stratil Jamie viac, ako sa mu mohlo zdať v najhorších snoch. Od septembra roku 2021 príde totiž o výlučne právo narábať s investíciami či nehnuteľnosťami speváčky. Podľa jeho právnej zástupkyne si Jamie vyslovene želal, aby nemohli tieto právomoci získať tretie osoby. Sám otec speváčky sa na pojednávaní zúčastnil iba virtuálne a aj to iba na jeho začiatku, aby potvrdil svoju účasť. Matka speváčky sa na pojednávaní nezúčastnila vôbec, v minulosti sa však prikláňala na stranu svojej dcéry.

Dokumentárny film o Britney Speras je zatiaľ dostupný iba americkým divákom, no za pár dní od jeho premiéry vzbudil diskusiu o neľahkom živote v žiare reflektorov:

Obhajoba speváčkinho otca sa opierala najmä o tvrdenie, že riadenie jej finančných záležitostí Jeamiem Spearsom ju zachránilo pred totálnym krachom. Podľa informácií, ktoré boli poskytnuté súdu sa majetok Britney Spears momentálne pohybuje okolo 60 miliónov dolárov. Speváčka má obrovskú podporu najmä vo fanúšikoch a v hnutí Free Britney, tí vyjadrili svoju spolupatričnosť aj na menšom zhromaždení priamo pred budovou súdu. Vášne mohol rozvíriť aj nedávno odpremiérovaný dokumentárny film s názvom Framing Britney Spears, v ktorom speváčke vyjadrili podporu aj mnohé známe tváre a kolegovia zo šoubiznisu ako napríklad Miley Cyrus či Sarah Jessica Parker.

Britney sa k dokumentárnemu filmu nepriamo vyjadrila pred pár dňami na Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears)

Dokument okrem iného zachytával skľučujúce momenty, keď speváčku prenasledovali hordy senzáciechtivých paparazzi, nehľadiac na svoje ani speváčkine bezpečie. "Žiaden umelec by dnes nedokázal strpieť takéto mučenie, ktoré jej spôsobili média, spoločnosť a totálni mizogýni. Diskusia o duševnom zdraví by dnes nemala moc akú má, keby nebolo tej obrovskej ceny, ktorú ona musela zaplatiť,“ napísala po zhliadnutí dokumentu na Twitter speváčka Hayley Williams z rockovej kapely Paramore.

Aj samotná Britney sa k dokumentárnemu filmu nepriamo vyjadrila na sociálnej sieti Instagram. "Vždy budem rada stáť na pódiu, ale potrebujem čas, aby som sa opäť naučila byť normálnym človekom. Teraz si užívam drobnosti každodenného života, milujem to!“ napísala okrem iného v príspevku pod videom, ktoré zachytáva jej vystúpenie spred troch rokov. Zdá sa, že Britney svitá na lepšie časy, avšak iba v prípade, že nový poručník tieto práva opäť nebude zneužívať.

Súvisiace články

Najčítanejšie