Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ivana Gottová zverejnila spomienku na Štaidla, sekla sa náhodou, alebo tým niečo naznačuje?!
Zdielať na

Ivana Gottová zverejnila spomienku na Štaidla, sekla sa náhodou, alebo tým niečo naznačuje?!

Archívna reportáž

Legenda československej hudobnej scény, skladateľ, hudobník, spevák a podnikateľ Ladislav Štaidl, ktorého smrť šokovala mnohých fanúšikov a aj kolegov, vo svojom testamente uviedol, že si nepraje pohreb. To rodina dodržala, jeho blízki spolupracovníci a známi sa však na jeho poctu zúčastnili omše v kostole Božského srdca Pána v Prahe, kam vraj kedysi dávno chodieval. Väčšina však vyjadrovala rodine svoju účasť iba písomnou formou prostredníctvom sociálnych sietí.

Prostredníctvom sociálnej siete vyjadrila sústrasť skladateľovi Ladislavovi Štaidlovi (†75) aj vdova po Karlovi Gottovi (†80), Ivana Gottová. Avšak v jej spomienkových slovách predsa len niektorým pozorným fanúšikom neunikla istá nezrovnalosť.

Je dobre známe, že Karel Gott dlhé roky spolupracoval a tiež sa priatelil so Štaidlom. Ten ale na pohreb zlatého slávika neprišiel. Osobne sa s ním poznala aj Ivana Gottová, aj preto nemohla smutnú udalosť jeho tragického úmrtia obísť celkom bez slova. "Vyjadrujem hlboký zármutok nad nečakaným odchodom Ladislava Štaidla. Prejavujem úprimnú sústrasť pozostalej rodine, jeho deťom, predovšetkým Arturovi. Je mi nesmierne ľúto, že Láďa takto náhle odišiel," napísala na oficiálny profil na Instagrame Karla Gotta, ktorý spravuje.

Tandem Karel Gott a Orchester Ladislava Štaidla zaznamenal obrovské úpechy nielen doma, ale aj v zahraničí:

K osobnému vyjadreniu účasti s rodinou pozostalých Ivana Gottová ešte pridala aj pár viet o vzťahu medzi Zlatým slávikom a zosnulým Štaidlom. "S mojím zosnulým manželom ho spájalo štvrťstoročné priateľstvo a spolupráca. Verím, že tam hore spolu opäť nadviažu na svoj posledný dialóg,“ pekne napísala vdova. Tým, ktorí dobre poznajú životopis Karla Gotta, ale nesedí ňou uvedený počet rokov spolupráce a priateľstva týchto dvoch velikánov českej hudobnej scény. Podľa oficiálnych údajov sa stretli v divadle Semafor, kde obaja pôsobili už v šesťdesiatych rokoch. Odvtedy sa datuje aj ich spolupráca.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Nevedno presne ako to myslela Ivana Gottová, keď uviedla len dvadsaťpäť rokov ich vzťahu. Je známe, že Ladislav Štaidl prestal s Gottom spolupracovať začiatkom 90. rokov, keď sa bezhlavo zaľúbil do Ivety Bartošovej. Opustil pozíciu vedúceho orchestru nesúceho jeho meno a tým pádom už nehrával ani s Gottom. Ten sa na neho zato veľmi hneval. "Zrazu sa Karl cítil byť odstrčený a úplne prázdny. Boli s Láďom vynikajúci tandem a všetko sa razom rozplynulo. Nikto sa nečudoval, že sa spolu niekoľko rokov poriadne nerozprávali," vyjadrila sa niekdajšia sólistka Orchestru L. Štaidla, Pavla Forest. Možno práve to chcela naznačiť aj Ivana, keď zarátala zrejme len roky skutočného priateľstva medzi jej zosnulým manželom a Štaidlom,

Súvisiace články

Najčítanejšie