Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Česká legenda je po operácii už 10 mesiacov vo vážnom stave! Teraz zaznamenali aspoň malý posun!
Zdielať na

Česká legenda je po operácii už 10 mesiacov vo vážnom stave! Teraz zaznamenali aspoň malý posun!

Archívna reportáž

Už pomaly desať mesiacov, presnejšie od apríla minulého roku, leží český legendárny spevák a šoumen Josef Laufer (81) v nemocnici po operácii srdcovej chlopne a je len čiastočne pri vedomí. Dokonca bol po operácii až dlhých 130 dní v kóme, keďže sa neprebral z narkózy. Lámač sŕdc zo 70. a 80. rokov ale zaznamenal aspoň jednu pozitívnu zmenu - aktuálne dostal vakcínu proti covidu.

Josef Laufer minulý rok v marci upadol po operácii kolena do kómy potom, čo mu pri zákroku zlyhalo srdce. Paradoxne, predtým s ním problém nemal, trápili ho len kolená, po operácii jedného prišlo na rad druhé. No stalo sa s čím nikto nerátal. Z kómy sa čiastočne prebral v lete, odvtedy sa podrobuje rehabilitácii, liečeniu a rekonvalescencii, ako prezradila jeho jediná dcéra Ester (50). Práve ona informovala aj o tom, že jej otec dostal vakcínu proti covidu, píše portál Blesk.cz.

Ako keby to nestačilo, v nemocnici sa nachádza aj Lauferova manželka, kostýmová výtvarníčka Irena Greifová (81). V júni minulého roku spadla a zlomila si nohu. Okamžite ju odviezli do nemocnice, kde sa musela podrobiť totálnej endoprotéze. Následne prekonala toxický šok, opäť sa musela učiť chodiť a odkázaná na vozík odvtedy žije v liečebni pre dlhodobo chorých. Ich jediná dcéra tak musí pravidelne pendlovať medzi oboma chorými rodičmi a naozaj jej niet čo v tomto smere závidieť. Pracuje v oblasti humanitárnej činnosti predovšetkým v zahraničí, ale dočasne sa zahraničných ciest vzdala.

Josef Laufer prednedávnom zažiaril aj v šou Všetko, čo mám rád:

​Ester svojou nepretržitou starostlivosťou o oboch rodičov dokázala, ako veľmi ich miluje. "Pevne verím, že nastane deň, kedy budem mať zas obidvoch rodičov doma," vyhlásila. Hádam všetci jej prajú, aby spolu s nimi prežila v ich domove ešte nejaký čas. Aj preto je dobre, že okrem otca dostala injekciu proti covidu aj mama. "Obaja sú v zdravotníckom zariadení, takže to šlo rýchlo, za čo som veľmi vďačná," zverila sa Lauferova dcéra. "Zdravotný stav otecka je stále rovnaký, nič sa nemení," smutne konštatovala. Ťažko si je predstaviť tohto donedávna veľmi čulého herca nehybného v posteli. Keď mu operovali kolená, za ktoré dostal kovové náhrady, vtipne poznamenal: "Až natiahnem brká, tak po mne zostane hromada železa!"

​Celú pravdu o tom, v akom zdravotnom stave sa momentálne nachádza Josef Laufer, zrejme nikto okrem zdravotníckeho personálu a dcéry Ester nevie. "Otecko je ale veľký bojovník a obrovský milovník života. Pevne verím, že sa z toho dostane," vyhlásila Lauferova jediná dcéra. Teší ju záujem verejnosti o zdravie jej otca. "Všetkým jeho fanúšikom, kamarátom a kolegom chcem veľmi poďakovať za záujem," s vďakou im odkazuje Ester. Ďalej ale v odkaze upozorňuje, že návštevy otca sú zakázané dokonca aj jej mame, Lauferovej manželke Irene. Povolenie navštevovať ho dostala jedine len ona, ako najbližšia zdravá osoba.

Súvisiace články

Najčítanejšie