Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zomrel spevák Robo Kazík (†73), hviezda slovenských tanečných zábav
Zdielať na

Zomrel spevák Robo Kazík (†73), hviezda slovenských tanečných zábav

Zdroj: SITA

Smrť kosí v radoch domácich známych tvárí a slovenský umelecký svet prišiel o ďalšiu legendu. Legendárny spevák šlágrov ako Vzdialená či Marína, ktorý svojím hudobným prejavom vyčaril úsmev na tvári najmä staršej generácie, zomrel vo veku 73 rokov.

Obľúbený slovenský spevák Robo Kazík (73) je po smrti, smutnú správu zverejnila facebooková stránka Naše Topolčianky a portál čas.sk. Hlas z legendárneho Repete však ostane živý v jeho nesmrteľných hitoch.

​Spevák Robo Kazík bol typický energiou a optimizmom, ktorý šíril skrz svoje nesmrteľné piesne. Azda žiadna poriadna oslava, či svadba sa nezaobišla bez piesne Vzdialená či Toto sólo patrí nám. Svojou hudbou liečil, a sám to tvrdil aj na svojej oficiálnej webovej stránke, ktorú s dávkou nadhľadu nazval internetovou ordináciou u Roba Kazíka. Nahral 18 albumov a bol interpretom vyše 250 piesní.

Roba Kazíka preslávila aj účasť v televíznom programe Repete. Pripomeňte si jeho umenie v pieseni Marína:

Robo Kazík sa narodil v Topoľčiankach a legendou sa stal aj vďaka účinkovaniu v hudobnej televíznej šou z 90. rokov s názvom Repete. K hudbe sa dostal po boku Karola Duchoňa, s ktorým založili skupinu Ľadoví muži. Okrem hudby sa venoval po zmene režimu aj podnikaniu a komunálnej politike, v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako viceprimátor v Banskej Bystrici.

Smutnú správu potvrdila ofacebooková stránka jeho rodného mesta Topoľčianky:

R.I.P. Robo...

Uverejnil používateľ Naše Topoľčianky Pondelok 1. februára 2021

Robert Kazík bol ženatý a s manželkou Marienkou vychovali dvoch synov. Rodina zatiaľ umelcovu smrť nepotvrdila.

Kazík bol hosťom aj v jojkárskom Inkognite:

Súvisiace články

Najčítanejšie