Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Česká speváčka je zúfalá! Covid-19 jej vzal už piatich blízkych, vrátane rodičov!
Zdielať na

Česká speváčka je zúfalá! Covid-19 jej vzal už piatich blízkych, vrátane rodičov!

Zdroj: Facebook/Věra Martinová

Každý deň pribúdajú podľa oficiálnych informácií hrozivé čísla o počtoch nakazených a, žiaľ, aj obetiach v súvislosti s ochorením Covid-19. Napriek tomu sa nájdu mnohí, ktorí ochorenie podceňujú, avšak horšie je, že aj zanedbávajú hygienické odporúčania a porušujú prísny lockdown. V susednom Česku je situácia veľmi vážna a potrebu hovoriť o dramatických následkoch ochorenia má aj známa speváčka, ktorá prišla kvôli vírusu o niekoľkých príbuzných.

Česká speváčka Věra Martinová (60) v statuse na sociálnej sieti priznala, že jej koronavírus zobral až piatich členov rodiny. Vyjadrila síce nesúhlas s niektorými opatreniami, avšak apeluje najmä na zdravý rozum a trpezlivosť, ktorá môže podľa nej zachrániť množstvo životov.

Věru Martinovú, ktorú preslávili hity ako Až na vrcholky hor či Malý dům nad skálou, osud v čase korony nijak nešetril. Zákernosť vírusu jej dal pocítiť až päťkrát, keď behom niekoľkých mesiacov prišla o oboch rodičov a ďalších troch členov rodiny. "Prišli sme so sestrou pre covid v priebehu dvoch mesiacov o značnú časť našej rodiny. Bratranca, tetu, sesternicu... Ale hlavne mamičku a otecka. Verte, že je to strašná nálož," prezrádza trpký osud svojej rodiny 60-ročná speváčka, ktorá vyzvala fanúšikov, aby naďalej nosili rúška a boli tak zodpovední práve k svojim najbližším.

Věra Martinová sa počas zúriacej pandémie pridala k mnohým umelcom, ktorí svojím umením potešili oko a ucho fanúšika prostredníctvom videokoncertov. Vypočujte si LIVE verziu piesne Až na vrcholky hor v podaní Věry Martinovej:

"Nerozumiem mnohým opatreniam a postupom vlády a nesúhlasím s nimi rovnako, ako mnohí z vás. Ale prosím vás, vydržte ešte ten "celibát"," apeluje v statuse na svojich fanúšikov. Zdôverila sa aj so skúsenosťami z nemocníc, v ktorých boli jej blízki v posledných dňoch života hospitalizovaní. Kým sa o jej rodičov v Náchode starali ukážkovo a vyzdvihla ich empatiu a starostlivosť, napriek ťažkej situácii a vyčerpaniu, na tú, kde ležal jej staručký otec predtým, pekného slova nenašla. "V Rychnove nad Kněžnou, kde su chladní ako kameň, vás ani neinformujú, že u nich, v našom prípade otecko, na covid ochorel a prevážajú ho inam," posťažovala si Věra v statuse na necitlivý prístup personálu v nemocnici.

Věra v statuse vyzývala svojich fanúšikov k trpezlivosti a zodpovednosti, zdôverila sa, že jej Covid-19 zobral už piatich členov rodiny:

Milí rozumní lidé. Nechápu mnohá opatření a postupy vlády a nesouhlasím s nimi stejně, jako mnozí z vás. Ale moc vás...

Uverejnil používateľ Věra Martinová Nedeľa 17. januára 2021

Na záver však vyvrátila pochybnosti o tom, že by bol vírus iba akousi chrípočkou. "Keby ste to priatelia videli, nikdy by ste netvrdili, že je covid iba nádcha! Je to strašná choroba a lekári aj sestričky v Náchode ma prosili, aby som sa o svoje pocty podelila, kde sa len dá. Považujem to teda aj za svoju povinnosť a spôsob, ako im aspoň niečím môžem pomôcť," zdôraznila na záver a vyzvala ľudí, aby nepodceňovali "neviditeľného nepriateľa". Mnohí s ňou súhlasili a veria, že boj už dlho nepotrvá, keďže príde už čoskoro hromadné očkovanie novou vakcínou, ktorá svet tejto pliagy určite raz a navždy zbaví.

Súvisiace články

Najčítanejšie